Sağlık

Diyetisyen Balakçı’dan fazla kalorilerle başa çıkma tüyoları

Diyetisyen Nurdan Balakçı, kilo almanın en önemli nedenlerinden biri olan fazla kalorilerle nasıl başa çıkılacağı konusunda açıklamalarda bulundu.

Diyetisyen Balakçı’dan fazla kalorilerle başa çıkma tüyoları
15-04-2019 14:17

Diyetisyen Nurdan Balakçı, Erkeklerin ve kadınların günlük ortalama kalori ihtiyacı, vücudun alınan kalorileri nasıl kullandığını, alınan kalori nasıl ve ne zaman fazla kiloya dönüşmeye başladığını ve kalorileri yakmak için yapılması gerekenler hakkında açıklamalarda bulundu.

Kalori konusunda bilgilendirme yapan Dyt. Nurdan Balakçı, ''Kalori dediğimiz şey, bir yiyeceğin vücudumuza sunduğu enerjinin toplamıdır. İhtiyacımızdan fazla kalori aldıkça kilo da alırız. İhtiyacımızdan az enerji aldığımızda da kilo, yağ ve hemen ardından kaslarımızı kaybederiz Bir kalorinin tanımı, 1 gram suyun sıcaklığını 1 dereceye çıkarmak için gereken enerji miktarıdır. Yediğimiz yiyeceği türü ve miktarı, kaç kalori tükettiğimizi belirler. Dolayısıyla kilo verme amacıyla diyet yapan birçok insan için bir gıdanın kalori miktarı, o gıdayı yemek ya da yememek için belirleyici bir faktördür. ABD'de yayınlanan 2015-2020 Diyet Rehberi'ne göre, kadınların günde bin 600 ila 2 bin 400, erkeklerin ise 2 bin ila 3 bin kalori alması gerekir. Tabii bu genel bir tespit, yoksa yaş, bünye, ağırlık, yaşam şekli, sağlık durumu ve kişinin ne kadar aktif olduğuna göre bu miktar değişir'' dedi.

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER