Çevre-Hayat

Diyarbakırlı 200 gencin dalış hayali gerçek oldu

Diyarbakır'da "Su ile Gelen Yeni Hayatlar" projesi kapsamında 200 genç, dalış eğitimlerini başarıyla tamamladı ve uluslararası geçerliliği olan CMAS belgesi almanın mutluluğu ile sevindi

17-05-2018 17:11

DİYARBAKIR 

Diyarbakır'da Dicle Su Sporları Kulübü Derneği'nce hayata geçirilen "Su ile Gelen Yeni Hayatlar" projesi kapsamında aralarında dezavantajlı gençlerin de bulunduğu 200 kişi, dalış eğitimlerini başarıyla tamamlayarak uluslararası geçerliliği olan Dünya Sualtı Aktiviteleri Konfederasyonu'nun (CMAS) belgesi ile dalış hayallerini gerçekleştirecek.

Dicle Su Sporları Kulübü Derneği, Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında hayata geçirdiği proje ile aralarında dezavantajlı gençlerin de bulunduğu 398 kişiye dalış eğitimi verildi.

Projede kursiyerlere ilk olarak teorik eğitim verildi, ardından yazılı sınav yapıldı. Su becerileri ve açık su dalışı yapan kursiyerlerden başarılı olanlar eğitimi tamamladı. 

Eğitimi başarıyla tamamlayan 200 genç, uluslararası geçerliliği olan CMAS belgesi almanın mutluluğunu yaşadı.

Dicle Su Sporları Kulübü Derneği Başkanı İlami Çakmak, SODES desteğiyle Diyarbakır Valiliği, AFAD, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü desteğiyle projeyi hayata geçirdiklerini, 200 kişiye uluslararası geçerliliği olan belgeyi vermenin sevincini yaşadıklarını söyledi.

Proje kapsamında 398 kişinin kursa başvurduğunu, başvuranlar arasında dezavantajlı ve 20 madde bağımlısı gencin de bulunduğunu kaydeden Çakmak, projenin Diyarbakır'da ilk olduğunu belirtti.

Gençlerin projeyi çok sevdiğini ifade eden Çakmak, şöyle devam etti:

"Başarılı bir şekilde eğitim verdik. Açık su çalışmalarına geçtik. Psikiyatri doktorumuzla madde bağımlısı çocuklara destek olduk. Bu eğitimi alanlar iş sahibi de olabiliyor. Eğitim alan 10 kişi işe başladı. Ayrıca bu eğitimle ilk defa suyla tanışanlar oldu."

"Dalış hayalim gerçekleşti..."

Belgeyi almaya hak kazanan kursiyerlerden Çiller Yılmaz ise proje sayesinde dalış sporunu öğrendiklerini kaydederek, "Diyarbakır'da deniz yok ama burada alacağımız uluslararası belgeyle dünyanın her yerinde dalabileceğiz. Bu imkan için teşekkür ediyoruz. Bu kurs, birçok kişinin hayalini gerçekleştirdi. Bu proje sayesinde hayalimi gerçekleştirdim" dedi.

Kursiyerlerden Burhan Kaya da proje sayesinde her hafta sonu dalış eğitim aldıklarını ifade ederek, sığ sularda dalış yapmayı öğrendiklerini söyledi.

Proje kapsamında verilen 1 aylık eğitimle dalışı öğrendiklerini anlatan Kaya, "Sosyal ve istihdam açısından eğitimin faydası oldu. Daha önce dalışla ilgili hiçbir ilgim yoktu. Proje sayesinde Diyarbakır'da hiç düşünemediğimiz dalışı öğrendik" dedi.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER