Gündem

Diyarbakır’a 160 milyon liralık dev yatırım

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 160 milyon liraya mal olacak Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB), Diyarbakır Havalimanı yeni pist yapımı, 2. OSB ve arıtma tesisi projelerinin hayata geçtiğini açıkladı.

Diyarbakır’a 160 milyon liralık dev yatırım
06-01-2019 02:32

Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi konferans salonunda alt yapı çalışmaları ile yatırımlara ilişkin düzenlenen toplantıya, Diyarbakır Vali Hasan Basri Güzeloğlu, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Oya Eronat ve Ebubekir Bal, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumali Atilla, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, DTSO Başkanı Mehmet Kaya, DTB Başkanı Engin Yeşil ile çok sayıda iş insanı ve davetliler iştirak etti.

Burada yapılan projeler ile ilgili bilgi veren Vali Güzeloğlu, Diyarbakır'da bugün terör anlamındaki tüm durumların bertaraf edildiğini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde terör ve teröristlerle sürdürülen kararlı mücadele ile bugün Diyarbakır'ın huzur beldesi haline geldiğini belirtti.

 Vali Güzeloğlu, “Üreten bir konumuna getirecek olan Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi altyapı yatırımı projemiz var. Bugün itibari ile 47 firmaya ilk etapta yaptığımız tahsis ile taahhüt ettiği yatırım tutarı 245 milyon 500 bin liradır. Bu firmalarımızın yatırım tutarı ile taahhüt ettiği istihdam oranı da 6 bin 270 kişidir. OSB'nin altyapı işi 31 Aralık 2018'de ilgili altyapı ihalesini alan firma ile sözleşme imzalanmıştır. Bin 100 kişilik doğrudan istihdamı sağlayacak ilk etapta, arıtma tesisin bitmesi ile sağlayacağı doğrudan istihdam ile hem kent ekonomisine katma değer artışı hem de istihdamda önemli bir artış söz konusu olacaktır” dedi.

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER