Genel

Diyarbakır annelerinin oturma eylemine katılım sürüyor

Çocukları dağa kaçırılan Diyarbakır annelerinin, HDP il binası önünde başlattığı oturma eylemine 2 aile daha katıldı.

Diyarbakır annelerinin oturma eylemine katılım sürüyor
09-09-2019 15:13

DÄ°YARBAKIR(AA) - Çocukları daÄŸa kaçırılan Diyarbakır annelerinin, HDP il binası önünde baÅŸlattığı oturma eylemine 2 aile daha katıldı.

Çocuklarının daÄŸa kaçırılmasında HDP'yi sorumlu tutarak, 3 Eylül'de HDP Ä°l BaÅŸkanlığı binası önüne gelen anneler Fevziye Çetinkaya, Remziye Akkoyun ve AyÅŸegül Biçer'in baÅŸlattığı oturma eylemine katılım sürüyor.

Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinden baba Süleyman Aydın ile Ä°stanbul'dan anne Saliha ve baba Salim Edizer de çocuklarının daÄŸa kaçırılmasında HDP'nin aracı olduÄŸunu iddia ederek oturma eylemine katıldı.

Evlatlarına kavuÅŸmak için oturma eylemi yapan aile sayısı 17'ye ulaÅŸtı.

"OÄŸlumu versinler, evime gideyim"

Sur ilçesinden oturma eylemine katılan baba Aydın, yaptığı açıklamada, oÄŸlu Özkan'ın 4 yıl önce 15 yaşındayken daÄŸa kaçırıldığını söyledi.

Aydın, akÅŸam eve gelmemesi üzerine yaptıkları araÅŸtırmada oÄŸlunun terör örgütü mensuplarınca daÄŸa kaçırıldığını öÄŸrendiklerini, durumu polise bildirdiklerini belirtti.

Lice'ye kaçırılmış olabileceÄŸi yönünde aldığı duyum üzerine yola çıktığını anlatan Aydın, "Minibüse bindim Lice'ye gittim. Örgüt mensupları, 'Evet oÄŸlun burada.' dediler. 'OÄŸlumu verin, ne iÅŸi var burada?' dedim. Teröristlerin oÄŸlumun baÅŸka bir yere gönderildiÄŸini söyleyerek, zorluk çıkarması üzerine oradan ayrıldım." dedi.

Aydın, oğlundan 4 yıldır haber alamadıklarını ve perişan halde olduklarını dile getirerek, HDP il binasındaki oturma eylemine ilişkin şunları kaydetti:

"OÄŸlumu buraya getirmeden götüremezler. Kesin gelir buraya, buradan gönderirler oraya. Onun için ben buradayım. Gerekirse biz de burada ölmeye razıyız. OÄŸlumuzu versinler. OÄŸlumu istiyorum, yoksa burada ne iÅŸim var? OÄŸlumu versinler, evime gideyim."

"ÇocuÄŸumu HDP götürdü, baÅŸka kimse götürmedi"

Ä°stanbul'dan gelerek oturma eylemine katılan anne Saliha Edizer, oÄŸlu Yakup'un Kağıthane HDP Ä°lçe BaÅŸkanlığı aracılığıyla kandırılarak daÄŸa kaçırıldığını iddia etti.

Edizer, oÄŸlunun 9 Haziran 2015'te 14 yaşındayken kaçırıldığını aktararak, "Ä°stanbul'dan gitti. Lise 2. sınıf öÄŸrencisiydi. Evden çıkmayan bir çocuk birden bire kayboldu. ArkadaÅŸlarını aradık, sorduk dediler ki; Kağıthane ilçeye gönderiyorlarmış. Arkadaşı, 'Sen Kağıthane ilçeye git ben geliyorum.' diyormuÅŸ. Kağıthane HDP Ä°lçe BaÅŸkanlığı imiÅŸ. ÇocuÄŸumu istiyorum." ifadelerini kullandı.

Bütün annelerin yüreÄŸinin yandığına iÅŸaret eden Edizer, ÅŸöyle konuÅŸtu:

"Benim de aynı ÅŸekilde yanıyor. Gece, gündüz aÄŸlıyorum. Ä°sterim ki; çocuÄŸum ÅŸimdi yanımda olsun. Bana ihtiyacı var o çocuÄŸun. ÇocuÄŸu kaçırdılar, götürdüler. GittiÄŸi zaman 14 yaşını bitirmiÅŸti. Åžimdi 19 yaşına girdi. Hiç haber alamadım. Sadece bir tanıdık, örgüte yakın bir televizyon kanalında görmüÅŸ ve o kısmı çekmiÅŸ. Bana verdiler, oradan gördük. O olduÄŸunu bildik. Kıyafetler giydirmiÅŸler, tıraÅŸ etmiÅŸler. Lise öÄŸrencisini farklı bir ÅŸekil yapmışlar. Ä°stiyorum çocuÄŸum burada olsun. ÇocuÄŸumu HDP götürdü, baÅŸka kimse götürmedi. Bütün anneler gibi benim de yüreÄŸim acıyor. Oturma eylemi yapacağız, çocuÄŸumuz getirilinceye kadar."

OÄŸlu Mehmet Akar’ın daÄŸa kaçırılmasından sorumlu tuttuÄŸu HDP'nin il binası önünde 22 AÄŸustos'ta oturma eylemi baÅŸlatan Hacire Akar, kararlı mücadelesiyle 24 AÄŸustos'ta oÄŸluna kavuÅŸmuÅŸtu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER