Genel

Diyarbakır annelerinden Altıntaş: Hacire anne çocuğunu aldı, inşallah biz de alırız

Oğlu Müslüm için oturma eylemine katılan Altıntaş, "Ne yaptıysak PKK oğlumu bırakmıyor. Ne yaptıysak, nereye gittiysek çare bulamadık. Son olarak Hacire anne burada eyleme başladı. Biz de buraya geldik. O çocuğunu aldı, inşallah biz de alırız." dedi.

Diyarbakır annelerinden Altıntaş: Hacire anne çocuğunu aldı, inşallah biz de alırız
01-11-2020 17:04

DÄ°YARBAKIR(AA) - Diyarbakır annelerinin, daÄŸa kaçırılan çocukları için HDP Ä°l BaÅŸkanlığı binası önündeki evlat nöbeti sürüyor.

Çocuklarının daÄŸa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan Diyarbakır annelerinin, 3 Eylül 2019'da baÅŸlattığı oturma eylemi, 426'ıncı gününe girdi.

Songül AltıntaÅŸ, terör örgütü PKK tarafından kaçırılan oÄŸlu Müslüm için oturma eyleminde yer aldığını, 6 yıldır evladının peÅŸinde olduklarını söyledi.

OÄŸlu Müslüm'ü almadan oturma eylemine son vermeyeceÄŸini belirten AltıntaÅŸ, "Ne yaptıysak PKK oÄŸlumu bırakmıyor. Ne yaptıysak, nereye gittiysek çare bulamadık. Son olarak Hacire anne burada eyleme baÅŸladı. Biz de buraya geldik. O çocuÄŸunu aldı, inÅŸallah biz de alırız. Ben PKK'dan HDP'den oÄŸlumu istiyorum. OÄŸlumu almadan da gitmiyorum." diye konuÅŸtu.

Esmer Koç da Hakkari'nin Åžemdinli ilçesinden 7 yıl önce 15 yaşında daÄŸa kaçırılan kızı Zübeyde Koç için oturma eylemine katıldığını, evladına kavuÅŸmak istediÄŸini belirtti.

2013'te kaçırılan kızını her yerde aradığını anlatan Koç, "Kızımdan bir haber yok. Öldü mü, kaldı mı bilmiyorum. Ben de bu anneler gibi eyleme katıldım. Ben de evladımı HDP'den istiyorum. Çünkü HDP, PKK'nın başıdır. HDP'nin izni olmadan bir çocuk daÄŸa gitmez. Çünkü onların milisleri çocuklarımızı kandırdı daÄŸa götürüp, PKK'ya teslim etti." dedi.

Kızına da seslenen anne Koç, bir yolunu bulup kaçmasını ve askere teslim olmasını istedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER