Genel

Diyanet'in ilk kadın başkan yardımcısı göreve başladı

Diyanet İşleri Başkan Yardımcılığına atanan ilk kadın başkan yardımcısı Prof. Dr. Martı, görevine başladı.

Diyanet'in ilk kadın başkan yardımcısı göreve başladı
20-11-2017 23:05

ANKARA (AA) - Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkan Yardımcılığına atanan ilk kadın baÅŸkan yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı, görevine baÅŸladı.

Diyanet Basın MüÅŸavirliÄŸinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Martı'nın göreve baÅŸlaması dolayısıyla Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığında tören düzenlendi.

Törende konuÅŸan Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanı Prof. Dr. Ali ErbaÅŸ, ülke tarihinde ilk defa bir kadının kurumun BaÅŸkan Yardımcısı olarak atandığına dikkati çekerek, Martı'ya baÅŸarılar diledi.

Martı'nın bu görevde bulunmasının, ülke nüfusunun yarısını oluÅŸturan kadınların temsili açısından da bir anlam taşıdığını ifade eden ErbaÅŸ, teÅŸkilat içerisinden biri olan Martı'nın 3 yıl daire baÅŸkanlığı yaptığını, son 3 yıldır da baÅŸkanlık müÅŸaviri görevinde bulunduÄŸunu hatırlattı.

ErbaÅŸ, Martı'nın akademisyenliÄŸinin büyük bir artı olduÄŸunu, akademisyen olarak ürettiÄŸi bilgileri ÅŸimdi de sahada uygulama fırsatı bulacağını kaydetti.

"Her türlü gayreti göstereceÄŸim"

Prof. Dr. Martı da CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'a, BaÅŸbakan Binali Yıldırım'a, BaÅŸbakan Yardımcısı Bekir BozdaÄŸ'a ve ErbaÅŸ'a teÅŸekkür ederek, görevini hakkıyla ifa edebilmek için elinden gelen her türlü gayreti göstereceÄŸini vurguladı.

Törene Din Ä°ÅŸleri Yüksek Kurulu BaÅŸkanı Dr. Ekrem KeleÅŸ, Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkan Yardımcısı Osman TıraÅŸçı ve Yrd. Doç Dr. Selim Argun ve BaÅŸkanlığın üst düzey yöneticileri katıldı.

Muhabir: Mehmet Tosun

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER