Dünya

Diyanet Vakfından Gazze’ye 2 bin koli erzak

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından, Gazze’de 4 bölgede 20 farklı noktada toplamda 2 bin koli erzak dağıtımı yapıldı. Ramazan Ayı’nın gelmesiyle birlikte Gazze’de hem esnaf hem de halk tatlı bir telaş yaşıyor. Gazzeli esnaflar Ramazan...

Diyanet Vakfından Gazze’ye  2 bin koli erzak
07-06-2016 14:40
Türkiye Diyanet Vakfı tarafından, Gazze’de 4 bölgede 20 farklı noktada toplamda 2 bin koli erzak dağıtımı yapıldı.
Ramazan Ayı’nın gelmesiyle birlikte Gazze’de hem esnaf hem de halk tatlı bir telaş yaşıyor. Gazzeli esnaflar Ramazan öncesi alışverişin geçen yıla göre daha hareketli olduğunu ifade etti. İsrail saldırıları nedeniyle geçen yıl buruk bir Ramazan geçiren Gazzeliler, bu yıl pazarlara akın etti. Diğer yandan Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Gazze’ye toplamda 2 bin koli erzak dağıtımı yapıldı. Erzakların içerisinde yağ, şeker, baklagil, makarna gibi gıda maddeleri yer aldı. Erzak dağıtımı dört bölgede 20 farklı noktada gerçekleştirildi.
İhtiyaç sahibi ailelere bin koli dağıtımı yapılacağına değinen Türkiye Diyanet Vakfı Genel Başkanı Mustafa Tutkun, Gazze’de insanların yüzde 60’ının tamamen yardımlarla hayatını devam ettirdiğini söyleyerek, “Çok büyük bir işsizlik söz konusu. Biz de Ramazan döneminde bir nebze de olsa buradaki kardeşlerimizin ihtiyaçlarını giderebilmek adına buradayız. Gazze’nin 20 farklı noktasında gıda dağıtımı yapılacak ama Gazze’nin güney bölgesinde bu dağıtımları gerçekleştirmek üzere burada bulunuyoruz. Bunun yanında İftar çalışmalarımız var. Ramazan boyunca da bu faaliyetleri zaman zaman farklı noktalarda gerçekleştirmiş olacağız” dedi.

“YARI AÇIK CEZAEVİNDE YAŞAR GİBİ YAŞIYORLAR”
Gazzeliler’in İsrail saldırıları sonucu evlerinde rahat etmediklerini, hep korku içinde olduklarına değinen Tutkun sözlerine şöyle devam etti: “Burada insanlar yarı açık cezaevinde yaşar gibi yaşıyorlar. Çünkü dışarıdan gelenler her türlü kısıtlamayla buraya girebiliyor. Özellikle de inşaat malzemesi ve diğer yapı malzemeleri. Bunları gerçekte içeriye sokmak daha zor. Gıda malzemeleri nispeten daha kolay içeri girebiliyor. Bunlara ulaşmakta ciddi sorun yaşamasak da fiyat anlamındaki bu kısıtlama da buradaki fiyatları yükseltiyor”
Tutkun, “Buradaki insanlara ulaştırılan yardımı kendi evimizde tükettiğimiz malzemeler gibi olması noktasında buradaki partner kuruluşlarımızla çalışıyoruz. Kendimizin tüketmeyeceği malzemeni burada insanlara dağıtılmamasını istiyoruz. Bu yüzden de kolilerin içine not koyuluyor. Kolilerin içinde herhangi bir olumsuz bir şey çıkarda buraya bildirerek, değiştirilmesini sağlayabiliyorlar. Bu gibi hassasiyetle içerisinde insanlara yardımlar ulaştırılmış oluyor” ifadelerini kullandı.
Ekonominin çok kötü durumda olduğunu vurgulayan Türkiye Diyanet Vakfı Genel Başkanı Mustafa Tutkun, “Özellikle akaryakıt ve elektrik konusunda çok ciddi sıkıntılar yaşanıyor ülkede. İnsanlar kendi elektriğini jeneratörlerle kendileri üretmek zorundalar. Çok da sıcak bir bölge. Geçmiş zamanlara göre yolları çok daha iyi olduğunu gördüm. Özellikle körfez ülkelerinden gelen yardımlarla yolları yapıldığını, Türkiye’nin değişik kurumlarını yapmış odluğu hastaneler ve diğer yatırımlarla bölgedeki insanları günlük ihtiyaçlarını ya da acil ihtiyaçlarını karşılayacak bir takım yatırımların olduğunu gördüm. ÖEn önemli kou bu ambargonun kalkması, ablukanın kalması ve insanların burada normal bir şekilde hayatlarını sürdürmelerini önünün açılması gayreti içerisindeyiz. o anlamda da Türkiye hem siyasi hem ekonomik bir gayret içerisinde. Türk halkı Gazze konusunda oldukça duyarlı bir halk ve Gazze söz konusu olduğunda her zaman cömertçe yardım etmeyi kendisine ilke edinmiş bir halk. Buradaki yardımların süreklilik arz etmesini iletmek isteriz” açıklamasını yaptı.
Öte yandan, Gazze halkı da yapılan bu yardımlardan gayet memnuniyetlerini dile getirdi. Türkiye’ye minnettar olduklarını ve Türkiye’nin hep yanlarında olduklarını değinen Gazze halkı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve Türk halkına teşekkür etti.
(İHA)
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER