Genel

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Askerimiz cephede bütün gücüyle gerekeni yapıyor

PYD/PKK'lı teröristlerce evlerine roket atılması sonucu hayatını kaybeden Fatma Avlar'ın ailesine taziye ziyaretinde bulunan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, "Askerimiz cephede bütün gücüyle gerekeni yapıyor. Biz duamızla onlarla oluyoruz." dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Askerimiz cephede bütün gücüyle gerekeni yapıyor
17-02-2018 20:29

HATAY (AA) - Diyanet Ä°ÅŸler BaÅŸkanı Ali ErbaÅŸ, PYD/PKK'lı teröristlerce atılan roketin evlerine isabet etmesi sonucu 17 yaşında hayatını kaybeden Fatma Avlar'ın, Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki ailesini ziyaret etti.

Avlar'ın Gültepe Mahallesi'nde yaÅŸayan ailesinin evine giden ErbaÅŸ, baba Ahmet ve anne Döne Avlar'a taziyelerini illetti.

ErbaÅŸ, yaptığı konuÅŸmada, her nefsin ölümü tadacağını söyledi.

Fatma Avlar'ın şehit olduğunu belirten Erbaş, şu değerlendirmede bulundu:

"Milletimiz önemli bir imtihan veriyor. Hepimiz birlikte bu imtihanı sabırla ve kararlılıkla baÅŸaracağız inÅŸallah. Askerimiz cephede bütün gücüyle gerekeni yapıyor. Biz duamızla onlarla oluyoruz. Maddi ve manevi her türlü desteÄŸimiz ordumuzun yanında. Tabii zaman zaman orada ÅŸehitlerimiz oluyor. Büyük bir mücadelenin içerisindeyiz. Bu topraklar hiç ÅŸehitsiz kalmamış. Genelde askerlerimiz ÅŸehit olur ama bazen böyle Fatma kızımız gibi kardeÅŸlerimize de ÅŸehitlik nasip oluyor. Kur'an-ı Kerim'de Rabb'imiz ÅŸehitlerin yaÅŸadıklarını, ölmediklerini bizlere öÄŸretiyor. Peygamber Efendimiz ÅŸehitliÄŸin peygamberlikten sonra en büyük mertebe olduÄŸunu anlatıyor. Bize artık dua etmek düÅŸüyor. Takdiriilahiye boyun eÄŸmek düÅŸüyor. Cenabıhak memleketimizi, milletimizi en kısa zamanda bu mücadeleden zaferle çıkarsın."

Kur'an-ı Kerim okunup duaların edildiÄŸi ziyarette ErbaÅŸ, baba Avlar'a Kur'an-ı Kerim ve Türk bayrağı verdi.

Muhabir: Burak Milli

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER