Politika

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Türkiye'nin geleceği için gücümüzü birleştirdik

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Bildiğiniz gibi Türkiyemizin geleceği için Cumhur İttifakı'nı oluşturduk. Türkiye'nin geleceği için gücümüzü birleştirdik. Çünkü bu birliğe Türkiye'nin ihtiyacı var. El ele, omuz omuza Türkiyemiz için çalışacağız." dedi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Türkiye'nin geleceği için gücümüzü birleştirdik
28-05-2018 05:34

ANTALYA (AA) - DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu, Burdur-Antalya-Manavgat-Alanya otoyol inÅŸaatına baÅŸlanacağını bildirdi.

ÇavuÅŸoÄŸlu, Antalya BüyükÅŸehir Belediyesi tarafından Manavgat ilçesinde verilen iftara katıldı. ÇavuÅŸoÄŸlu iftarda, geçen ÅŸubat ayında Hakkari'nin Åžemdinli ilçesinde PKK'lı teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu ÅŸehit olan sözleÅŸmeli er Cumali Gür'ün babası Nazım Gür, annesi Yiter Gür, erkek kardeÅŸi Ramazan ve kız kardeÅŸi Yasemin'in Gür'ün bulunduÄŸu masaya oturdu.

AÅŸağı Hisar Mahallesi PerÅŸembe Pazarı alanında çok sayıda Manavgatlının katıldığı iftarda konuÅŸan Bakan ÇavuÅŸoÄŸlu, Antalya BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Menderes Türel'in düzenlediÄŸi iftar sofrasında Manavgatlılarla birlikte olmaktan büyük memnuniyet duyduÄŸunu söyledi.

Ä°ftar sofrasını ÅŸehit yakınları ve gazilerle paylaÅŸtıklarını kaydeden ÇavuÅŸoÄŸlu, "Bu vesile ile tüm ÅŸehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Ayrıca bu vatan, millet, toprak için, bayrak için kan dökmüÅŸ gazilerimize de Allah razı olsun diyorum. Hepsine ÅŸükranlarımı sunuyorum." dedi.

Hükümet ve Antalya milletvekilleri olarak Manavgat'a hizmet etmek için gece gündüz çalıştıklarını belirten ÇavuÅŸoÄŸlu, ilçeye 500 yataklı yeni bir hastane inÅŸa edileceÄŸini de bildirdi.

Ä°lçede çevreyoluna 2 köprülü kavÅŸak yapıldığını fakat 4 köprülü kavÅŸak sözü verdiklerini dile getiren ÇavuÅŸoÄŸlu, Side, Sorgun tarafına geçiÅŸleri inÅŸaat yoluyla kapatmamak için aÅŸama aÅŸama yapıldığını, 2 kavÅŸağın inÅŸaatına da en kısa zamanda baÅŸlanacağını ifade etti.

ÇavuÅŸoÄŸlu, "Burdur-Antalya-Manavgat-Alanya otobanının müjdesini Sayın CumhurbaÅŸkanımız verdi. Ä°nÅŸallah bunun inÅŸaatına da baÅŸlayacağız, ihaleye çıkacağız." diye konuÅŸtu. Ä°lçeye doÄŸalgaz getirme sözleri bulunduÄŸunu hatırlatan ÇavuÅŸoÄŸlu, bunun için de çalışmaların baÅŸladığını söyledi.

Manavgat'a bir turizm fakültesi açıldığını aktaran ÇavuÅŸoÄŸlu, ilçeye üniversite kurmak için çalışmaların da sürdürüldüÄŸünü bildirdi.

Cumhur Ä°ttifakı'na en büyük desteÄŸi Manavgat'tan beklediklerini kaydeden Bakan ÇavuÅŸoÄŸlu, ÅŸöyle konuÅŸtu:

"BildiÄŸiniz gibi Türkiyemizin geleceÄŸi için Cumhur Ä°ttifakı'nı oluÅŸturduk. Yani Sayın CumhurbaÅŸkanımızın baÅŸkanlığında AK Parti ve Sayın Devlet Bahçeli'nin baÅŸkanlığında MHP ile ittifak kurduk. Türkiye'nin geleceÄŸi için gücümüzü birleÅŸtirdik. Çünkü bu birliÄŸe Türkiye'nin ihtiyacı var. El ele, omuz omuza Türkiyemiz için çalışacağız. Manavgat'a önem vermeyen siyasi partilere inÅŸallah seçimde ders vereceksiniz. Ben 24 Haziran'da, Türkiye'nin en kritik seçiminde, Türkiye'nin 2023, 2053, 2071 hedeflerine ulaÅŸabilmesi için Manavgatlı hemÅŸehrilerimizin bugüne kadar olduÄŸu gibi 24 Haziran'da da gereÄŸini yapacağına inanıyorum."

Muhabir: Leyla Ataman KoyuncuoÄŸlu, Fatih Hepokur

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER