Genel

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Mısır polisinin müdahalesi kabul edilebilir değil

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "AA Kahire ofisine Mısır polisinin müdahalesi kabul edilebilir değil, gerekli temaslarda bulunuyoruz." dedi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Mısır polisinin müdahalesi kabul edilebilir değil
16-01-2020 01:20

DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu, CNN Türk canlı yayınında AA Kahire ofisine Mısır güvenlik güçlerince baskın düzenlenmesi ve çalışanlarından bazılarının gözaltına alınmasına iliÅŸkin deÄŸerlendirmede bulundu.

Söz konusu olaya iliÅŸkin geliÅŸmeleri yakından takip ettiklerini dile getiren ÇavuÅŸoÄŸlu, ÅŸunları kaydetti:

"AA Genel Müdürümüz Åženol Kazancı ile daha olayın ilk geliÅŸtiÄŸi andan itibaren temas halindeyiz. Daha önce de böyle tacizler, yıldırmalar olmuÅŸ. Özellikle AA'da çalışan yerli insanlara yönelik olduÄŸunu da görüyoruz. Ama neticede kimin olduÄŸu önemli deÄŸil, AA'ya Mısır polisinin böyle bir baskın yapması kabul edilebilir deÄŸil. Açıklamamızı da yaptık. Gerek Mısır'ın buradaki misyonu nezdinde gerekse Kahire'deki BüyükelçiliÄŸimiz gerekli temaslarda bulundular. Kötü muamele yok edindiÄŸimiz bilgiye göre ama gözdağı veriyorlar. Özellikle CumhurbaÅŸkanımızın, Mursi'nin ölümüyle ilgili soruÅŸturma gerektiÄŸini vurgulayınca Mısırlılar agresif olmaya baÅŸladı. Son günlerde (Libya'da) ateÅŸkes konusunda Rusya ile katettiÄŸimiz mesafe ya da çabalarımız artınca Mısır'ın biraz daha agresifleÅŸmeye baÅŸladığını görüyoruz."

ÇavuÅŸoÄŸlu, olayın kabul edilebilir olmadığını yineleyerek, "Ä°nsan hakları, basın özgürlüÄŸü konusunda herkese ders vermeye çalışan Batılıların, kullanabildikleri ülkelerde bu tür ÅŸeyler olduÄŸunda hiç sesi çıkmıyor. Türkiye'de böyle bir ÅŸey olsaydı bütün dünya ayaÄŸa kalkardı. Dünyadan ÅŸu ana kadar herhangi bir tepki olduÄŸunu görmedik maalesef ama süreci yakından takip ediyoruz." diye konuÅŸtu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER