Politika

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Kurdukları ittifakın içerisinde PKK var

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Geçmişte CHP'ye oy veren arkadaşlarımızın huzursuzluklarını görüyoruz. Çünkü bugün kurdukları ittifakın içerisinde PKK var." dedi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Kurdukları ittifakın içerisinde PKK var
17-02-2019 17:26

ANTALYA (AA) - Antalya'daki temaslarını sürdüren DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu, Elmalılı Muhammed Hamdi Yazır Kültür Merkezi'nde AK Parti Elmalı ilçe toplantısına katıldı. ÇavuÅŸoÄŸlu, Elmalı ilçesinin her zaman en dinamik, en heyecanlı ilçelerden bir tanesi olduÄŸunu söyledi.

ÇavuÅŸoÄŸlu, artan kalabalık ve coÅŸkunun 31 Mart seçimleri için Elmalı'da Ümit Öztekin, BüyükÅŸehir'de Menderes Türel'in yola devam etmesinin bir müjdesi olduÄŸunu ifade etti.

Çiftçinin ihtiyaçlarını dün sahada gördüÄŸünü ve akÅŸamında da CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'a telefonla ilettiÄŸini belirten ÇavuÅŸoÄŸlu, gübre ve ilaçtaki fiyatların fahiÅŸ fiyata çıkarıldığını, döviz düÅŸtüÄŸü halde fırsatçıların fiyatları düÅŸürmediÄŸini aksine artırdığını gördüklerini anlattı.

Çiftçinin üzerindeki maliyetin indirilmesi için devletin gereÄŸini yapacağını vurgulayan ÇavuÅŸoÄŸlu, "17 yıldır çiftçimize her alanda, etten, süte mazottan ürün desteÄŸine kadar çok büyük destek verdik. Åžimdi de rantçıların çiftçilerimizin ezmesine izin vermeyeceÄŸiz." diye konuÅŸtu.

DışiÅŸleri Bakanı ÇavuÅŸoÄŸlu, Cumhur Ä°ttifakı ile iki teÅŸkilatın gücünü birleÅŸtirdiÄŸini, omuz omuza çalıştığını aktararak, "Neden Cumhur Ä°ttifakını kurduk? 15 Temmuz'dan sonra bir ve beraber olmamız gerektiÄŸini gördük. Farklı siyasi partiler olsak bile söz konusu bayrak ve millet ise siyasi kaygıları ikinci plana itip vatan ve millet için bir ve beraber olmalıyız. Süreçte o zaman baÅŸladı. Cumhur Ä°ttifakı kurulmadan önce de MHP ve Genel BaÅŸkanları Devlet Bahçeli'nin çok büyük desteklerini gördük." ifadelerini kullandı.

Yurt dışında Türkiye'nin menfaatlerini korurken arkalarında milletin desteÄŸini gördüklerin, yeri geldiÄŸi zaman dik durup yeri geldiÄŸinde de masaya yumruklarını vurduklarını belirten ÇavuÅŸoÄŸlu, ÅŸunları kaydetti:

"Gücün varsa hakkını savunursun, yoksa savunamazsın. Bugün Türkiye hem sahada hem de masada güçlü. GeçmiÅŸte sahada kazanıp masada kaybediyorduk. Åžimdi geçmiÅŸteki sahadan daha güçlüyken, masada da artık güçlüyüz. Çünkü doÄŸruları savunuyoruz. Kimsenin hakkına tecavüz etmiyoruz. Mazlumların hakkını savunuyoruz. Küresel sistemin çarpıklıklarını gösteriyoruz. Dünyada en çok insani yardımı yapan bir ülkenin, dünya insanları için söylediÄŸi her söz yerini bulur. Ä°çi boÅŸ kuru laf deÄŸildir. 2017'de ABD 6,7 milyar dolar, Türkiye 8,1 milyar dolar insani yardım yapmış. ABD'nin milli geliri bizimkinden çok yukarıda? Ama bu gönlü yüksek bir ülkenin dış politikasının yansımasıdır. Bugün önümüze çıkan badireleri emin adımlarla aÅŸarak yolumuza devam ediyorsak, gücümüz sayesinde. Bugün ekonomik gücümüz, finans sistemimiz ve bankacılık sistemimiz zayıf olsaydı, bu saldırıları kolay atlatamazdık."

"Cumhur İttifakı mezara kadar devam edecek"

Türkiye'nin çevresindeki ateÅŸ çemberine raÄŸmen istikrarlı bir ÅŸekilde yoluna devam etmesinin nedeninin güçlü bir yönetiminin olması olduÄŸunun altını çizen DışiÅŸleri Bakan ÇavuÅŸoÄŸlu, ÅŸöyle devam etti:

"Bizim birliÄŸimiz ve beraberliÄŸimiz sadece milletvekili ya da belediye baÅŸkanlığı için deÄŸil. 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine Türkiye'yi ulaÅŸtırmak için önemlidir bu seçim. Ä°stikrarımızı güçlendirmek, emin adımlarla yolumuza devam etmek için bu seçim önemlidir. Sayın Devlet Bahçeli ve CumhurbaÅŸkanımız Recep Tayyip ErdoÄŸan, bu sebeple bir araya gelerek, teÅŸkilatlara talimat vererek bu Cumhur Ä°ttifakı'nı oluÅŸturduk. Cumhur Ä°ttifakı sadece 31 Mart Pazar gününe kadar deÄŸil, CumhurbaÅŸkanımızın tasviriyle, mezara kadar devam edecek. Bu ittifak, Sayın Devlet Bahçeli'nin söylediÄŸi gibi millet adınadır. Ülkenin ve milletin bekasıdır. Bu yüzden bize de sorumluluk düÅŸüyor. Onları da yerine getireceÄŸiz. Ona göre çalışacağız."

"CHP'liler huzursuz"

ÇavuÅŸoÄŸlu, 31 Mart'ta demokratik ve ÅŸeffaf bir seçim olması için gayret ederek vatandaşın tercihinin sandığa yansımasını saÄŸlayacaklarını ifade etti.

GeçmiÅŸte CHP'ye oy verenlerde huzursuzluklar gördüklerine deÄŸinen ÇavuÅŸoÄŸlu, "Çünkü bugün kurdukları ittifakın içerisinde PKK var. Yok 'Efendim HDP meÅŸru bir partidir, bunlarla da ittifak yaparız' demeleri bunları aklamaz. Türkiye özgür bir ülkedir. Demokratik bir ülkedir. Herkes siyasi parti kurabilir. Ama o siyasi parti ve içindekiler, belediye baÅŸkanları ve bazı milletvekilleri, PKK'ya silah götürmesinin karşılığını aldılar. Åžimdi yargılanıyorlar, sorgulanıyorlar. Bunların belediye baÅŸkanları devletin verdiÄŸi parayı, milletin vergisini PKK terör örgütüne aktarıyordu. GereÄŸi yapıldı. Bugün o parti PKK izin vermezse bir adım bile atamaz. PKK'nın önde gelen teröristleri 'Bu ittifakı destekliyoruz.' diyorlar. Bu ittifakın içinde PKK var. Vatanını, milletini seven, baÅŸta CHP olmak üzere diÄŸer partilere oy veren vatandaÅŸlarımız bunu kabullenemez. CHP'li kardeÅŸlerimizin daha rasyonel düÅŸündüklerini görüyoruz."

Ä°zmir'e adayları Nihat Zeybekçi'ye destek olmak için gittiÄŸinde CHP'lilerin "Biz artık bıktır bunlardan, biz partimiz diye oy verdikçe bizi sömürdüler. Hiç bir ÅŸey yapmadılar. Artık bunlara oy vermeyeceÄŸiz, size vereceÄŸiz. Gelin artık." dediklerini anlatan ÇavuÅŸoÄŸlu, Ä°zmir'in sadece Türkiye'nin deÄŸil dünyanın en güzel ÅŸehirlerinden birisi olduÄŸunu, benzer ÅŸehirler dünya markasıyken Ä°zmir'de CHP zihniyeti yüzünden Türkiye'nin en kötü belediyeciliÄŸinin bulunduÄŸunu söyledi.

Ä°zmir'in belediye hizmetleri açısından en sonuncu illerden birisi olabileceÄŸini belirten ÇavuÅŸoÄŸlu, "Tunceli'ye gittim. Kayyum var. Valilik bir güzel hizmetler yapmış ki Tunceli o kadar güzel olmuÅŸ. Güvenlik güçlerimiz de ÅŸehir ve daÄŸdaki teröristleri temizlemiÅŸ. Terör örgütleri Tunceli'yi terk etmiÅŸ. Valilik bir belediyecilik hizmeti yapmış ki herkes çok memnun. Ä°zmir'de de makus talih deÄŸiÅŸecek. Ä°nÅŸallah Nihat Zeybekçi'yi seçecekler sonra çok güzel çalışmalar yapılacak." dedi.

ÇavuÅŸoÄŸlu, Elmalı-Korkuteli yolunun yarım kalan çalışmalarının mart ayında yeniden baÅŸlayacağını, daha sonra da yolun Finike'ye kadar uzanacağını bildirdi.

Muhabir: Sinan ÖzmüÅŸ

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER