Siyaset

Dışişleri Bakan Yardımcısı Burhanettin Duran, Senegal'de siyasi istişarelerde bulundu

Dışişleri Bakan Yardımcısı Burhanettin Duran, Senegal'de siyasi istişarelerde bulundu
05-10-2024 19:28
Dakar

Dışişleri Bakan Yardımcısı Burhanettin Duran, Senegal'de siyasi istişarelerde bulundu.

Türkiye-Senegal siyasi istişarelerinin üçüncü toplantısı, Senegal Afrika Entegrasyonu ve Dışişleri Bakanlığının ev sahipliğinde, 2-3 Ekim tarihlerinde yapıldı.

Toplantıya, Dışişleri Bakan Yardımcısı Duran ve Senegal Afrika Entegrasyonu ve Dışişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Büyükelçi Khare Diouf başkanlık yaptı.

Türkiye-Senegal siyasi istişareleri, Bakan Yardımcımız Burhanettin Duran ve Senegal Afrika Entegrasyonu ve Dışişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Khare Diouf’un eşbaşkanlığında Dakar’da gerçekleştirildi.

Görüşmede, ikili ilişkilerimiz, bölgesel konular ve Senegal Cumhurbaşkanı… pic.twitter.com/RGAtxK833v

— T.C. Dışişleri Bakanlığı (@TC_Disisleri) October 3, 2024

İkili ve bölgesel konuların ele alındığı siyasi istişarelerde, Türkiye-Senegal ilişkilerinin mükemmel seyrinden duyulan memnuniyet karşılıklı olarak dile getirilerek bu ilişkileri daha stratejik seviyeye getirecek mekanizmalar ele alındı.

İstişarelerin en önemli gündem maddesini, Senegal Cumhurbaşkanı Bassirou Diomaye Faye'ın 31 Ekim'de Türkiye'ye düzenleyeceği ziyarete ilişkin detaylar oluşturdu.

İstişareler sonrasında Bakan Yardımcısı Duran, Senegal hükümetini temsilen Senegal Silahlı Kuvvetler Bakanı General Birame Diop ile görüştü.

Dakar Büyükelçiliği personeliyle bir araya gelen Bakan Yardımcısı Duran, Senegal Türkiye Maarif Vakfı, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Dakar Ofisi, Dakar Yunus Emre Enstitüsü, THY Dakar Ofisi ve AA yetkililerinden Senegal'deki faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER