Gündem

'Dış politikayı sıfır toplamlı bir oyun olarak görmüyoruz'

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, "Dış politikayı sıfır toplamlı bir oyun olarak görmüyoruz. Rusya ile yakınlaşmamız ABD ve Avrupa ile ilişkilerimize olumsuz etki etmek zorunda değil." dedi. - Anadolu Ajansı

'Dış politikayı sıfır toplamlı bir oyun olarak görmüyoruz'
18-01-2017 15:02

ANKARA

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Dış politikayı sıfır toplamlı bir oyun olarak görmüyoruz. Rusya ile yakınlaşmamız ABD ve Avrupa ile ilişkilerimize olumsuz etki etmek zorunda değil. Aynı şekilde bir NATO müttefiki olmamız Rusya, Çin, Afrika ülkeleri ve Latin Amerika ile ilişkilerimizi tamamen koparacağımız anlamına gelmez." dedi.

Ankara’da uluslararası medya kuruluÅŸlarının temsilcileriyle bir araya gelen Kalın, Türkiye'nin NATO üyeliÄŸinin Rusya ve Çin gibi ülkelerle daha yakın iliÅŸkiler kurmasına engel olmadığını bildirdi.

Kalın, Türkiye’nin jeopolitik konumu itibariyle çok yönlü bir dış politika izlemek durumunda olduÄŸunu hatırlatarak, "Dış politikayı sıfır toplamlı bir oyun olarak görmüyoruz. Rusya ile yakınlaÅŸmamız ABD ve Avrupa ile iliÅŸkilerimize olumsuz etki etmek zorunda deÄŸil. Aynı ÅŸekilde bir NATO müttefiki olmamız Rusya, Çin, Afrika ülkeleri ve Latin Amerika ile iliÅŸkilerimizi tamamen koparacağımız anlamına gelmez." diye konuÅŸtu.

Türkiye’nin bazı konularda Rusya ile bazı konularda ise Amerika BirleÅŸik Devletleri (ABD) ve Avrupa BirliÄŸi (AB) ile daha yakın görüşlere sahip olduÄŸuna deÄŸinen Kalın, "Bugünün koÅŸullarında dış politikayı tek bir bloÄŸa indirgemek mümkün deÄŸil. Bunun yerine DoÄŸu ve Batı arasında denge politikası izliyoruz. Zaten güvenlik ve ekonomi alanında yaÅŸanan geliÅŸmeler de daha geniÅŸ bir perspektife sahip olmamızı zorunlu kılıyor." deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Muhabir: Enes Kaplan

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER