Sağlık

Diş beyazlatma işlemi hakkında merak edilenler

Giresun Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi (ADSM) Başhekimi Dr. Hakan Poyraz, diş beyazlatma ile ilgili merak edilen soruları yanıtladı.

Diş beyazlatma işlemi hakkında merak edilenler
17-06-2016 16:43

Dişin yüzeyinde zamanla oluşan renklenmelerin, organik ve inorganik maddelerin temizlenmesi işlemine diş beyazlatma işlemi dediklerini belirten Dr. Poyraz, “Bu işlemler de diş beyazlatma jelleri ile yapılmaktadır. Son yıllarda özellikle sosyal ve iş yaşamında dişlerin yapısına ve renklerine önem veren bireyler dışarıdan hoş ve estetik bir görüntüye sahip olmak istiyorlar. Bu durum kişinin psikolojisi açısından da son derece önemlidir. Diş hekimliğinde diş beyazlatma uygulamaları diğer yöntemlere göre hem daha ekonomik hem de daha zahmetsiz bir uygulamadır” dedi.

DİŞ BEYAZLATMA İŞLEMİNİ HERKES YAPTIRABİLİR Mİ? 

 “Diş hekimi muayenesinden geçen ve diş hekiminin onay verdiği herkes diş beyazlatma işlemini yapabilir” diyen Poyraz, “Dişlerinde ve diş etlerinde problemleri olan hastalar öncelikli olarak ağızda bulunan sorunları giderilmekte ve daha sonra beyazlatma işlemi yapılmaktadır. Büyüme çağında olan 18 yaşını doldurmayan ve gebelik durumu olan hanımlarda bu işlem daha sonraki zamana bırakılmaktadır” ifadelerini kullandı.

DİŞ BEYAZLATMA UYGULAMALARI DİŞLERE ZARAR VERİR Mİ?

 Diş beyazlatma tedavisinin diş ve diş etine zarar vermediğini söyleyen Poyraz, şöyle konuştu: “Yapılan tedaviler ve araştırmalar gösteriyor ki dozajında kullanılan solüsyon dişe hiç bir zarar vermemektedir. Yani diş hekimi kontrolünde gerçekleştirilen hiç bir diş beyazlatma işleminin zararı yoktur. Diş beyazlatma işlemleri dişlere kesinlikle zarar vermemekte ve kalıcı hasar oluşturmamaktadır. Diş beyazlatma uygulamaları kişinin diş yapısına göre farklılıklar gösterir. Diş renginin ne kadar açılacağı kişiye bağlıdır. Diş beyazlatma uygulamalarının tek yan etkisi dişlerde belli bir süre kadar hassasiyet oluşturmalarıdır. Bu hassasiyet sıcak ve soğuk içeceklerde kendini oldukça belli eder. Fakat bu durum geçici bir durumdur. Yine diş hekiminiz diş beyazlatma işlemi sonrasında sizleri bu konuda uyaracak, sizlere vereceği florür, krem ve diş macunu ile oluşan bu hassasiyeti en az seviyeye indirecektir.”

DİŞ BEYAZLATMA İŞLEMİNDEN SONRA BEYAZLATILAN DİŞLERİN ETKİSİ NE KADAR OLUR?

 Diş beyazlatma işlemlerinden alınan sonuçlar yani diş renginin ne kadar açılıp açılmadığının kişinin diş yapısına bağlı olduğunu vurgulayan Poyraz, “Yapılan diş beyazlatma işlemi 6 ay ile 2 sene kadar bir süre sabit bir şekilde kalmaktadır. İşte bu sürede kişinin yaptığı diş bakımı çok önemlidir. Eğer kişi sigara kullanmıyorsa ya da çay ve kahve gibi dişlerin rengine etki eden alışkanlıklarını sürdürmüyorsa bu süre o kadar uzun olacaktır. İlk haftalar çok önemlidir. Bu haftalarda sigara, alkol çay vb. kullanmamaya özen gösterilmelidir. Deneyimli olan bir diş hekimine diş beyazlatma işleminin yapılması, diş beyazlatma uygulamasında kullanılacak olan marka ve markanın içeriği, diş beyazlatmada kullanılacak olan ilacın kullanılma şekli ve tedavinin süresidir” diye konuştu.

DİŞ BEYAZLATMA İŞLEMİ ÜCRETLİ MİDİR? 

 Diş beyazlatma işleminin ücretlendirilmesi hakkında bilgi veren Poyraz, “Sağlık uygulama tebliği karşılamadığından kamu sağlık hizmetleri satış tarifesi Sağlık Bakanlığı fiyatı üzerinden ücretlendirilmesi yapılmaktadır. Günlük ağız diş bakımlarıyla istediği renge kavuşamayan hastalarımız, muayene için merkezimize başvurabilir ve ‘diş beyazlatma-bleaching’ tedavisi için bilgi alabilirler” dedi.

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER