Magazin

Diriliş Ertuğrul ödüle doymuyor

Gazi Üniversitesi öğrencileri Diriliş ‘Ertuğrul’ dizisine yılın en iyi dizisi, senaryosu, yönetmeni ve oyuncuları dallarında ödül verdi.

Diriliş Ertuğrul ödüle doymuyor
26-12-2015 14:04

Diriliş “Ertuğrul” dizisi yapımcısı ve senaristi Mehmet Bozdağ, yönetmen Metin Günay ile dizi oyuncuları Engin Altan Düzyatan (Ertuğrul Bey), Mehmet Çevik (Deli Demir), Cengiz Coşkun (Turgut Alp), Nurettin Sönmez (Bamsı Beyrek) ve Cavit Çetin Güner (Doğan Alp) Gazi Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldi.Gazi Üniversitesi öğrencileri tarafından Diriliş “Ertuğrul” dizisine yılın en iyi dizisi, senaryosu, yönetmeni ve oyuncuları dallarında ödüller verildi. Ödül töreni ve söyleşi Gazi Üniversitesi Merkez Kampüsü Rektörlük Binası Mimar Kemalettin Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Diriliş ‘Ertuğrul’ ve ekibi ve oyuncularıyla bir araya gelmek isteyen üniversite öğrencileri söyleşiye kitap bağışlayarak katıldı.

Söyleşide hikayeyi şekillendirirken yol sürecini anlatan yapımcı Bozdağ, "Acaba Ertuğrul’un şahsi vasıfları nedir? Nasıl bir özellik taşıyordu ki ileride 72 milleti kendi sancağı altında toplayabilmiştir?" şeklindeki sorulara yanıt arayarak yola çıktıklarını ifade etti. Ertuğrul'un ve diğer Türk büyüklerinin en büyük özelliğinin feda edebilmeleri olduğunu söyleyen Bozdağ, "Hayatlarını, hayallerini milletleri için, bütün cihanın huzura kavuşması için kendilerini feda edebilen bir hanedan olmuştur. Ertuğrul Gazi'nin asla pes etmemesi gerekiyordu, liderlik vasfı, hiç kimsenin göremeyeceği, hayallerinin peşinde yılmadan yürüyebilmeliydi. 

Ertuğrul karakterini şekillendirdikten sonra hikayemiz başlamış olduk. Moğolistan’dan yazdığımız hikayeyi resmettirdik. Daha sonra kostüm, sanat çalışmaları yaptık. Yoğun ve zorlu bir eğitim sürecine girildi. Savaş stratejisi, oturma kalkma çadıra giriş çıkış gibi birçok ders verildi. Ertuğrul’un ete kemiğe bürünmesine neden olan kimlerdi? En büyük özelliği feda edebilmeleri hayatlarını, hayallerini milletleri için bütün cihanın huzura kavuşması için kendilerini feda edebilen bir hanedan olmuştur. Ertuğrul Gazi'nin asla pes etmemesi gerekiyordu, liderlik vasfı, hiç kimsenin göremeyeceği, hayallerinin peşinde yılmadan yürüyebilmeliydi. Ertuğrul karakterini şekillendirdikten sonra hikayemize başlamış olduk. Moğolistan’dan yazdığımız hikayeyi resmettirdik" diye konuştu.

Dizinin yönetmeni Metin Günay da ‘bizde bir kahraman Türk sinemasında niye yok?’ dediklerini ve diziyi çekerken bir yol haritası belirlediklerini kaydetti.

Dizi oyuncusu Engin Altan Düzyatan da diziye başlama dönemlerini öğrencilere anlatarak, “Biz geldiğimizde her şey hazırlanmıştı, alt yapısı kurulmuştu. 2.5 aylık bir çalışma sistemi ve bir süre çok ciddi bir eğitimden geçtik. Daha önce bunun karşılığını görmedim Türkiye'de. At eğitiminden geçtik. O dönemde bir beyin karşısına geldiğinde nasıl oturulur. O dönemki koşullarda nasıl yaşanır. Geçen yılın kış şartlarında ilk başta 40 çadırımız uçtu sonra da çizmelerimiz çamurda kayboldu. Bizim Alplerle ve diğer oyuncularla ilişkilerimizin iyi olması kardeş gibi olmamızın kökü o çalıştığımız iki aya dayanıyor. Benim kardeşlerimden hiçbir farkları yok, birbirimize bağlandık. Öl dese öleceğim diye korkuyorum. 

Biz profesyonel oyuncularız. Kahraman olmak her oyuncuya nasip olmaz. Aynı zamanda da çok zordur. Çok uzun ve isteyerek çalıştım bu role, hayatımın dönüm noktası rolü budur. Benim de Ertuğrul Gazi'nin bütünleştiğinin farkındayım. Ertuğrul Bey, dediklerinde çok gurur duyuyorum. Bu rolün bana özel bir şey kattığını ve kariyerim için dönüm noktası olduğunun farkındayım” ifadelerini kullandı.Söyleşinin ardından Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Büyükbeber katılımcılara ödüllerini takdim etti.

DİZİ OYUNCULARININ İSİMLERİ KÖY OKULLARI KÜTÜPHANELERİNE VERİLECEK

Yüksek öğrenim öğrencileri, Gazi Üniversitesi’nin desteklediği Kitap Bankosu ve Gezi Kütüphanesi’ne azami bir kitap bağışlayarak Diriliş “Ertuğrul” dizisi ekibi ve oyuncularıyla bir araya gelebilecekler. Toplanan kitaplarla Van, Erzurum, Diyarbakır, Bitlis, Muş, Bingöl gibi Doğu ve Güneydoğu Anadolu şehirlerindeki köy okullarında kütüphaneler kurulacak. Kurulacak kütüphanelere Diriliş ‘Ertuğrul’ dizisi yapımcı, senarist, yönetmen ve oyuncularının ismi verilecek.

dikgazete.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER