Genel

Dijital Öğretmenler projesinin yeni dönem başvuruları başladı

Projede yer almak isteyen öğretmenler 9 Şubat - 14 Mart'ta başvuru yapabilecek

Dijital Öğretmenler projesinin yeni dönem başvuruları başladı
19-02-2021 15:21

ING Türkiye, Habitat Derneği ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) iş birliği ile hayata geçirilen, ilkokul ve ortaokul öğretmenlerinin dijitalleşen dünyaya adım atması ve yüz yüze ve uzaktan eğitimde yararlanabilecekleri dijital okuryazarlık becerileri edinmelerini hedefleyen ödüllü Dijital Öğretmenler projesinin yeni eğitim dönemi başvuruları açıldı.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, proje kapsamında 15 ilden bin öğretmene dijital vatandaşlıktan yaratıcı düşünmeye uzanan 10 haftalık bir eğitim verilecek.

Projede yer almak isteyen öğretmenler 9 Şubat - 14 Mart tarihleri arasında başvuru yapabilecek.

ING Türkiye, Habitat Derneği ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) iş birliğiyle hayata geçirilen ve ilk döneminde 1.000 öğretmenin dijital beceriler edinmesine katkıda bulunan Dijital Öğretmenler projesinin yeni dönem başvuruları 9 Şubat'ta başladı.

Öğretmenlerin yüz yüze ve uzaktan eğitimde yararlanabilecekleri dijital okuryazarlık becerileri edinmelerini ve bu becerileri ilkokul - ortaokul öğrencilerine aktarmalarını hedefleyen projenin yeni döneminde 15 ilden bin öğretmene ulaşılacak.

Eğitimleri alan öğretmenlerin yaklaşık 30 bin öğrencinin dijital okuryazarlık becerileri kazanmasına katkıda bulunması amaçlanıyor.

Projeye başvuru alınacak iller ise şöyle sıralanıyor. Adana, Ağrı, Ankara, Aydın, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Konya, Samsun, Trabzon, Van.

Proje ile dijital vatandaşlık ve güvenlik, eleştirel düşünme ve ölçme & değerlendirme, yaratıcılık ve görsel tasarım, infografik, video ve fotoğraf oluşturma ve düzenleme, etkili sunum hazırlama içerikleri öğretmenlere aktarılacak.

İki bölümden oluşan projenin ilk bölümü 10 hafta sürecek. Çevrim içi canlı ve video derslerinden oluşacak ilk bölümün ardından seçilecek 100 öğretmene sanal gerçeklik üzerine ileri seviye eğitim sağlanacak. Eğitime katılan öğretmenlere sertifika verilecek.

- "Dijitalleşmeyi stratejimizin merkezine alan bir kurumuz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen ING Türkiye Genel Müdürü Alper Gökgöz, dijitalleşmeyi stratejilerinin merkezine alan bir kurum olduklarını belirtti.

Gökgöz, şunları kaydetti:

"Ülkemizin dijital dönüşümüne katkı sağlayacak, gelecek nesillere etki edecek en önemli alanlardan birinin eğitim olduğuna inanıyoruz. Dijitalleşmeyi temel alan ve odağında öğretmenlerin olduğu bu projeyi Ekim 2020'de paydaşlarımızla ve destekçimizle beraber hayata geçirdik. Projemizin kısa sürede kabul ve takdir görmesinden çok büyük memnuniyet duyuyoruz.

Dijital Öğretmenler projemizin, uluslararası Global Business Excellence Awards'ta Üstün Topluluk Girişimi ve Üstün Eğitim Hizmeti ödülleri ile Türkiye'de PSM Awards 2020 Sosyal Sorumluluk kategorisinde Altın Ödül'e layık görülmesinden mutluluk duyuyoruz. Bununla beraber bizim için en büyük ödül eğitime katılan öğretmenlerden aldığımız olumlu geri dönüşler ve bu program sayesinde eğitime verdiğimiz katkı oldu."

Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır ise çocukların ve gençlerin Türkiye'nin dijitalleşme sürecinin bir parçası haline gelmesinde önemli bir aktör olan öğretmenleri merkeze almasıyla benzerlerinden ayrılan bu projenin, kısa bir süre zarfında böylesine ilgi görmesi ve ödüllere layık görülmesinin kendirlerini çok memnun ettiğini belirtti.

Hazır, "Salgın döneminin zorlu koşullarında büyük emek sarf ederek eğitim ve öğretimin devam etmesi için büyük bir çaba harcayan öğretmenlerimizin, dijital okuryazarlık becerilerine yönelik yoğun bir eğitim periyoduna gösterdikleri ilgi bizlere hedef kitleyi ne denli doğru belirlediğimizi gösterdi." ifadelerini kullandı.

Projenin bu denli bir etki oluşturması ve başarılı olmasının arkasında doğru iş birliklerinin yattığının da altını çizmesi gerektiğini belirten Hazır, "Bu anlamda, projeye verdikleri katkılardan dolayı tüm paydaşlara teşekkür ederiz." değerlendirmesinde bulundu.

ODTÜ Görsel İşitsel Sistemler Araştırma-Uygulama Merkezi ve ODTÜ Uzaktan Eğitim Merkezi Başkanı Prof. Dr. Kürşat Çağıltay da sözlerini şöyle sürdürdü:

"ODTÜ ekibi olarak, Dijital Öğretmenler projesiyle teknolojiyi daha etkili ve verimli bir eğitim sunmaları için bir kaldıraç olarak kullanmak üzere öğretmenlerimizin ellerindeki araçları çeşitlendirmeyi amaçladık. Bu projeyi, öğretmenlerimizi merkeze alarak, dijital teknolojileri birinci elden deneyimleyecek iş içinde öğrenecekleri bir pedagojik yaklaşımla temellendirdik. Canlı ve asenkron derslerle dijital okuryazarlık becerilerinin gelişimine önemli bir destek verdik. Öğretmenlerimiz eğitim öğretim süreçlerinde kullanabilecekleri pek çok dijital teknolojiyi ilgili kavramsal çerçeve içinde öğrenme ve birinci elden deneyimleme fırsatı yakaladılar.

Asenkron derslerin yanı sıra, akademisyenlerimizin rehberliğindeki canlı dersler, öğretmenlerimizin deneyim paylaşımına ve kendi aralarındaki etkileşimine olanak sağladı. Öğretmenlerimiz, çağımızın gerekliliği olan beceri ve yetkinlikleri, onların tabiriyle samimi, içten bir aile ortamında deneyimlediler. Öğretmenlerimiz, dijital teknolojileri kullanma becerilerinin ve kendilerine olan özgüvenlerinin arttığını, öğrendiklerini derslerinde öğrencilerini de sürece dahil ederek uygulamaya geçirdiklerini belirttiler."

Kaynak: AA
.
dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER