Teknoloji

Dijital dünyaya 5 yaşında başlayan hazırlıkla yazılım ustaları yetişiyor

Dijital dünyaya hazırlık 5 yaşında başlıyor ve 10 bin saat kuralıyla yazılım ustaları yetişiyor

Dijital dünyaya 5 yaşında başlayan hazırlıkla yazılım ustaları yetişiyor
25-05-2018 07:42

5 yaşından itibaren öğrencilerine ‘Kodlama Dersi’ veren Yön Koleji’nin Bilgisayar ve Yazılım Öğretmeni Elif Metin, eğitimlerinin temelinde Malcolm Gladwell’in 10 bin saat kuralının olduğunu söyledi. Teknolojiye hakimiyetin ve hayalleri somutlaştırmanın önemine dikkat çeken Metin, “Erken yaşta başlayan kodlama eğitimi, 10 bin saat ders verebilmek ve alanında ustalaşabilmek için avantaj sağlıyor” dedi.

Öğrenciler gelecekte hangi mesleği seçerse seçsin, mutlaka teknolojiye hakimiyet de aranıyor.

Günümüzün dijital dünyasında kodlama; matematik ve okuma-yazma gibi temel bir gereksinim haline geldi bile.

Öğrenciler kodlama kavramları ile ne kadar erken yaşta tanışırsa öğrenmeleri o kadar kolay ve kalıcı oluyor. Dünyanın en önemli kalite ve akreditasyon kuruluşu Pearson tarafından onaylı YönX Eğitim Modeli ile eğitimde fark yaratan Yön Koleji, 5 yaş grubundan itibaren verdiği ‘Kodlama Dersi’ ile de dikkat çekiyor. 

10 bin saat önemli...

Bazı velilerden ‘5 yaşındaki öğrenci kodlama yapabiliyor mu?’ şeklinde sorularla karşılaştıklarını belirten Bilgisayar ve Yazılım Öğretmeni Elif Metin, verdikleri eğitimin temelinde Malcolm Gladwell’in 10 bin saat kuralının yattığını söyledi.

Bu kurala göre, bir alanda ustalaşabilmek için gerekli zaman dilimi 10 bin saat. Kişi, hangi alanda başarı elde etmek istiyorsa, o alanda 10 bin saat çalışması onu ustalığa doğru götürüyor.    

Soyut somuta dönüşüyor...

Kodlama eğitimine 5 yaşından itibaren başlamanın 10 bin saat eğitim vermek için avantaj sağladığını söyleyen Metin, şunları ifade etti:

“Bir öğrenci 10 bin saat bu konuyla ilgilendiğinde artık soyut ve somut kavramları birbirinden ayırt edebiliyor. Soyut düşünürken somut üretebilecek bilgiye sahip oluyor ki bu durum kodlama mantığı için en önemli olaylardan biri.

Öğrenciler, çok küçük yaşta akıllı telefon ve tabletlerle buluşuyor. Kodlama dersi, onların bu aletleri faydalı araçlara dönüştürmesini sağlıyor. Hayal ettikleri için yazılım geliştirme becerisi edindiriyor."

Steve Jobs örneği...

Bu konuda öğrencilerine sürekli Apple kurucusu ve ölene kadar da Apple'da önemli işlere imza atmış olan Steve Jobs’u örnek verdiğini anlatan Metin, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Jobs, kendi dönemindeki kısıtlı imkanlarda bile evinin yanında bulunan üniversiteye giderek kodlama çalışmış. Şimdi neredeyse herkesin elinde onun kurucu ortağı olduğu Apple’ın bir ürününü görmek mümkün.

Sunum tekniklerinde de Jobs, öğrenciler için iyi bir örnek. Jobs, ilk konuşmasını yapacağı zaman çok heyecanlıymış.

İlk ve son dönemlerdeki sunumlarına baktığımızda aradaki fark çok açık oluyor. Şimdi derslerde Steve Jobs sunum teknikleri anlatılıyor. Bunların hepsi çok çalışılarak elde edilebilecek yetenekler.”

.

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER