Genel

“Dijital Anadolu Projesi“nin 10'uncu etkinliği gerçekleştirildi

Visa Türkiye Genel Müdürü Merve Tezel:- "KOBİ'ler, ekonominin bel kemiği, aslında olmazsa olmazı, KOBİ'lerimizi güçlü tutmak ve bütün dönüşümlerin içerisine dahil etmek bu anlamda çok önemli"

“Dijital Anadolu Projesi“nin 10'uncu etkinliği gerçekleştirildi
17-12-2020 20:51

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) ve Türkiye İş Bankası iş birliğinde hayata geçirilen Dijital Anadolu Projesi, dijital dünyanın önemli isimleri ve KOBİ'lerin katılımıyla onuncu kez çevrim içi olarak gerçekleştirildi.

Üretim odaklanmış sektörlerin dijital dönüşümüne katkı sağlamayı amaçlayan projenin onuncu çevrim içi etkinlik serisi, Visa Türkiye Genel Müdürü Merve Tezel, Elektronik Ticaret İşletmeleri Derneği (ETİD) Başkanı Emre Ekmekçi ve Türkiye İş Bankası KOBİ ve İşletme Bankacılığı Pazarlama Bölüm Müdürü Utku Ünsal'ın katılımıyla gerçekleşti.

Visa Türkiye Genel Müdürü Merve Tezel, burada yaptığı konuşmada, pandemi sürecinin KOBİ'lerin özellikle dijital alanda güçlenmesinin önemini gösterdiğini söyledi.

Dijitali geliştirmek açısından yapılan her çalışmanın değerli olduğunu ifade eden Tezel, şunları kaydetti:

"Gerçekten yaygın bir dönüşüm gerekiyor. Herkesin işin bir tarafından tutması gerekiyor. Öncellikle KOBİ'ler ekonomi için neden önemli? Hepimiz bilmekle beraber, KOBİ'lere ilişkin rakamlar oldukça çarpıcı, dünyanın geneline baktığınız zaman şirketlerin yüzde 90'ını KOBİ'ler oluşturuyor.

İstihdamın da yüzde 60'ını oluşturuyor.Türkiye'de ise KOBİ'lerin ağırlığı dünyadan olduğundan çok daha fazla.

Türkiye'de aşağı yukarı 3,5 milyon KOBİ var ve tüm şirketler için rakamsal olarak yüzde 99,8'ini oluşturuyor. İstihdam ise yüzde 73,5 oluşturuyor. KOBİ'ler, ekonominin bel kemiği aslında, olmazsa olmazı, KOBİ'lerimizi güçlü tutmak ve bütün dönüşümlerin içerisine dahil etmek bu anlamda çok önemli."

Tezel, pandemi sürecinden en çok etkilenen kesimin KOBİ'ler olduğuna dikkati çekerek "Daha büyük şirketlere göre, özellikle dijitalleşmeden aynı oranda faydalanamadıkları ve hazırlıklarının aynı oranda olmamasından ötürü faaliyetlerini e-ticarete veya uzaktan satışa taşıyamamış olanlar bu dönemde zorlandılar." dedi

Yaptıkları araştırmaya göre, orta ölçekli işletmelerin yüzde 54'ünün mikro işletmelerin ise yüzde 30'unun e-ticarette satış yaptığını belirten Tezel, "Kobilerin boyut olarak küçüldüğü miktarda dijitalleşme de azalıyor." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER