Sağlık

Detoksun toksinler üzerinde etkisi

Beslenme ve Diyet Uzmanı Yıldız Melek Aksoylu, detoks hakkında bilgiler verirken, toksin maddenin vücuttan atılmasının önemine değindi.

Detoksun toksinler üzerinde etkisi
02-01-2019 21:32

Medicana International İstanbul Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Yıldız Melek Aksoylu, arınma yöntemi olarak bilinen detoksun etkileri ve yöntemleri hakkında bilgi verdi. Dyt. Aksoylu, kısa süreli detoks programlarının toksin atmada etkisini, toksinlerin vücuda verdiği zararlar, detoks uygularken kimlerin dikkat etmesi gerektiği, detoksun püf noktaları ve besleme konusunda açıklamalarda bulundu.

Detoksun etkisini değerlendiren Dyt. Melek Aksoylu, ''Gün içinde fark etmediğimiz ve engelleyemeyeceğimiz bir çok kimyasal maddeyle iç içeyiz. Çevre ve hava kirliliği (egzoz-sigara), vücut-ev-ortam temizliğinde kullanılan kimyasal maddeler, gıda katkı maddeleri-renklendiriciler-koruyucular, tarım ilaçları gibi birçok şey organizmada birikerek zararlı hale gelmekte, sağlığımızı tehdit etmektedir. Bu kimyasallar vücutta toksin madde birikimini arttırarak kilo, ödem ve yorgunluk olarak geri dönmektedir. Bu zararlı toksin maddelerin vücudumuzdan arınması gerekmektedir. Bu yöntemlerden birisi de detoks. Detoks organizmaya zararlı olan bu toksin maddelerin veya atıkların beslenme tarzında yapılan değişiklikler sayesinde vücuttan uzaklaştırılması, temizlenmesi, arınmasıdır. Kısa süreli detoks programları korkularımızı yenip, toksinleri atmakta oldukça başarılıdır'' dedi.

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER