Gündem

Derbide sahaya giren Ahmet Köse yaşananları gözyaşlarıyla anlattı

Galatasaray ile Beşiktaş arasında oynanan derbi karşılaşmasında sahaya girerek tartışmalara neden olan Kilisli Ahmet Köse Canarslan, memleketinde coşkuyla karşılandı.

Derbide sahaya giren Ahmet Köse yaşananları gözyaşlarıyla anlattı
11-05-2016 16:22

18 Ocak'tan beri roketli saldırıya uğrayan Kilis’te, yaşananlara dikkat çekmek için Galatasaray ile Beşiktaş arasında oynana derbi karşılaşmasında üzerinde “Kilis Sahipsiz değildir”, “ Kilis için yastayız” yazılı tişört ile sahaya inerek bir anda Türk ve dünya basınına haber olan İstanbul’da yaşayan Kilisli Ahmet Köse Canarslan memleketine geldi. Arkadaşları ve akrabalarının daveti ile Kilis’e gelen Canarslan, arkadaşları ve akrabaları tarafından karşılandı. 

Canarslan, Kilislilerden büyük destek gördüğünü, bu desteği hiç beklemediğini ifade ederek, “isteyerek yaptığım bir şey değil, bakın şuraya gelmiş insanların içerisinde dayılarım, amcalarım olmuş olabilir, çoğu insanı tanımadığım halde bana bu desteği verdiler. Bu toprak için değil Galatasaray stadına koşmak, onlar için canımı vermeye hazırım. Çünkü bu sesi dünyaya Türkiye’nin her yerine duyurmak istedim. Onlarda sağ olsunlar duydular.

İnşallah bunda sora başarılı olma yolunda gideceğiz. Kardeşlerim ağabeylerim destek verdiler. Demek ki burada bir çığlık vardı. O çığlığa mikrofon uzatan ben oldum. O çığlığa mikrofon uzattığım içinde bu millet için varlığım sonuna kadar şükürler olsun, Kilis’im için her şeyi feda ediyorum. Allah razı olsun kendilerinden, inanın büyük bir memleket, çok huzurlu bir memleket, Allah memleketimin toprağına zeval vermesin “

Basın mensuplarının sorusu üzerine Canarslan, “Pazar sabahı Kilis’ten misafirlerimiz geldi. 12 kişilik bir ailemiz vardı. Hepsini aldık kahvaltı yaptık. Kahvaltıda dertler konuşuldu. Zaten bildiğimiz şeylerin hepsini yaşadık. Biz çok acılar yaşadık. Komşumun kızı, yeğenimi kaybettim. Onun acısıyla kederim vardı. Kilislilerin taksimde eylemi vardı. Orada da bağırdım ama kimse yoktu, sesimi duyuramadım. Orada sadece kuşun baktığı gibi herkes bize baktı, sadece, oranda çıktım üzerimde bu tişörtüm vardı, üzerine gömleğimi giydim, maça gittim. Onların anlattıkları macın gidişi gözümün önüne geldi. 

Maçtan zevk almamaya, koyu Galatasaray taraftarı olmama rağmen, Galatasaray’ın yaptığı ataklar zevk vermemeye başladı. Benim memleketim toprağım zorda iken benim burada ne işim var. Benim çığlıkta ne işim var dediğim anda 79. Dakikaya yaklaştığı sırada memleketimin plakasıydı, isteyerek olmadı ama bir boşluk ve gaflet ile kalktım, çok şükür ki kalkmışım, belki yaptığım iyi bir şey değil, Türk futbolundan özür diliyorum. 

Ama bu insanların çığlığını duyurmaya bir ses vardı, lazımdı, o sesi de ben yaptım. Arkadaşların hepsi beni moralle sabah karşıladı, arkadaşlar içinde ben buraya geldim. Memleketimin sesi kısılmış, üzerine örtü örtülmüş, bu örtüyü kaldırdık, gibi geliyor. İnşallah, inşallah bu sesi herkes duyuyordur. Bir roket mermisi düştüğünde anne ağlamakta o anayı duyan hiç kimse yoktu.

Biz onu söylemeye çalıştık. Anneler günü Kilis’te kutlandığı gün benim misafirlerim geldi. Hediye vermeye çalıştım hiç biri kabul etmedi. Benim yavrum orada ağlarken, ben nasıl hediye alırım dediler. Maçta biraz zorluklar oldu. Allahım sana inanıyorum dedim. Bir Emre Can’ın bir Mert Can’ın, Döne’nin hatırına sen bizim eylemimizi, bizim sesimizi duyur dedim, inanıyorum ki bize inananlar, şu halka inananlar, bu sesi duydular” dedi.

Basın mensuplarının Galatasaraylı yöneticiler ile teması olup olmadığını görüşüp görmeyeceğini sorması üzerine Canarslan, “başkanımızdan masörümüze tribündeki bütün taraftarlardan top toplayıcılarına, futbolculardan teknik direktörümüze teker teker özür dilemeye hazırım. Stadın önünde gerekirse büyüklerin ellerinden küçüklerin gözlerinden öper anlatırım. 

Bu insanların zorda olduğunu, beni bütün gruplar aradı Galatasaraylı, Beşiktaşlı kardeşim, biz seni önce bilmedik. Önce tanımadık, holigan zan ettik. Ama sana diyoruk ki, senden bin kere Allah razı olsun, sen bu insanları duyurdun bize, burada hayat zor, bugün neye seviniyorlar, roket atılmadığı için seviniyorlar” diye konuştu. Daha sonra Kilisliler tarafından Ahmet Köse Canarslan, plaket takdim edildi

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER