Siyaset

'Denetim azalmayacak tam aksine artacak'

Kamu Başdenetçisi Malkoç, KDK'nin yasal ve anayasal çerçevede gereken denetimi yapacağını belirterek "Milletin gönlü rahat olsun. Türkiye, parlamenter sistemden cumhurbaşkanlığı sistemine geçtiğinde denetim azalmayacak, tam aksine artacak" dedi. - Anadolu Ajansı

'Denetim azalmayacak tam aksine artacak'
08-02-2017 18:32

TBMM

TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı Belma Satır, Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç'u Meclisteki makamında kabul etti.

Malkoç, kabulde Satır'a, Kamu Denetçiliği Kurumunun (KDK) 2016 yıllık raporunu sundu.

Kamu Başdenetçisi Malkoç Meclisin anayasa değişikliğine ilişkin kanunu kanunu görüşme sürecini başarıyla tamamladığını belirterek, "Milletin kararına göre Anayasa şekillenecektir. Eğer Meclisten geçtiği şekilde millet de bunu onaylar kabul ederse, KDK'nin görev ve sorumlulukları daha da ağırlaşacaktır. Biz kurum olarak, Meclisten aldığımız güçle, inşallah bu görevi ifa edeceğiz." diye konuştu.

KDK'nin yasal ve anayasal çerçevede gereken denetimi yapacağını ifade eden Malkoç, "Milletin gönlü rahat olsun. Türkiye, parlamenter sistemden cumhurbaşkanlığı sistemine geçtiğinde denetim azalmayacak, tam aksine artacak." dedi.

Belma Satır ise kanunun bu şekliyle referandumdan geçmesi halinde, güçlü bir Meclis yapısı ve bu yapı içerisinde denetim faaliyeti yapan Dilekçe Komisyonun da daha etkin olacağını söyledi.

Muhabir: Coşkun Ergül

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER