Siyaset

'Demokrasi tarihinde bir çöplük olup gidecektir'

Maliye Bakanı Naci Ağbal, "İnanıyoruz ki; bu sağduyudan yoksun kısa dönemli seçim kaygıları nedeniyle ortaya konulan siyasi tavırlar, demokrasi tarihinde bir çöplük olup gidecektir." dedi. - Anadolu Ajansı

'Demokrasi tarihinde bir çöplük olup gidecektir'
14-03-2017 16:17

KONYA

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Konya Sanayi Odası (KSO) tarafından bir otelde düzenlenen "Konya Üretiyor, Türkiye Büyüyor" programında, Hükümet olarak Konya sanayisinin büyümesi için her konuda destek verdiklerini bildirdi.

Ağbal, Türkiye Cumhuriyeti bakanlarının, halk oylaması için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını bilgilendirmek amacıyla Avrupa ülkelerine gitmelerinden daha doğal bir şey olmadığına bildirdi.

Maliye Bakanı Ağbal, "Vatandaşlarla bir araya gelmeleri, anayasa değişikliğini anlatmarlı kadar doğal bir şey yok. Bu ziyaret ilk değil. Bundan önceki dönemlerde sayın bakanlarımız seçim dönemleri başta olmak üzere vatandaşlarımızla buluşma toplantıları yaptı ama şimdi ne oldu? Bu farklı boyuta neden geldik? Hollanda ve Almanya'da bakanlarımıza yapılan muameleyi şiddetle reddediyoruz, bunları kınıyoruz. Ülke, devlet ve hükümet olarak diplomasinin gerektirdiği bütün karşı tavırları da sonuna kadar göstereceğiz." diye konuştu.

Hollanda ve Almanya'da yaşanan krizin Bakanlar Kurulunda görüşüldüğünü anımsatan Ağbal, bu konuların enine boyuna değerlendirildiğini, Hollanda'ya yaptıklarına karşı, atılacak adımları kararlaştırdıklarını belirtti.

"Bu gelişmeler misliyle karşılık vermemiz gereken gelişmeler"

Ağbal, Avrupa'da bu yıl içinde farklı tarihlerde seçimlerin yapılacağına dikkati çekerek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Burada iş başında olan hükümetler yükselen aşırı sağın tedirginliği içerisinde. Dışarıda bu rüzgarı savuşturmak amacıyla hiç de rasyonel olmayan davranışlara giriyorlar. İddia edildiği gibi Avrupa demokrasinin, insan haklarının tarihsel olarak savunulduğu bir yer ise Roterdam'da karşılaştığımız hadise Avrupa için bir yüz karasıdır, utanç vesilesidir. Aslında bu son derece basiretsiz siyasetin de bir örneğidir. Bu gelişmelere misliyle karşılık vermemiz gereken gelişmeler. Hükümet olarak da bu konuda son derece kararıyız."

Avrupa ile Gümrük Birliği Güncelleme çalışması

Avrupa ile Gümrük Birliği Güncelleme çalışması yürütüldüğünü aktaran Ağbal, Türkiye olarak da bu güncellemeye çok önem verdiklerini dile getirdi.

Ağbal, Avrupa Birliği-Türkiye ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi konusunda her hangi bir mecraya girilmesinin söz konusu olmadığına değinerek, şu görüşlere yer verdi:

"Ama inanıyoruz ki; bu sağduyudan yoksun kısa dönemli seçim kaygıları nedeniyle ortaya konulan siyasi tavırlar, demokrasi tarihinde bir çöplük olup gidecektir. Bu siyasi tavırları gösterenler siyaset, demokrasi ve tarih karşısında mahkum olacaktır. Ülke, devlet ve millet olarak sağduyulu hareket edeceğiz. Burada ortaya konulan tavıra aynı mecrada diplomatik yollarla da cevabını inşallah vereceğiz."

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile yasama, yürütme ve yargı sisteminin yeniden düzenlendiğini belirten Ağbal, "Koalisyonlarla, ayak oyunlarıyla, vesayet makamlarıyla, bir takım gizli, kapalı kapılar ardında iktidar arayışlarını tarihe karıştırıyoruz. Yok artık öyle bir şey. Birisi açıklamış. 16 Nisan'da referandumdan, 'Evet' çıkmasa bile istifa etmiyeceğim. Günaydın. Yani bugüne kadar hangisinde istifa ettin de bunda da istifa edesin ama yeni sistemde millete dayanmak zorundasınız." dedi.

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER