Genel

Demircan'dan Baykal'ın sağlık durumuna ilişkin açıklama

Sağlık Bakanı Demircan, "Cumhurbaşkanımız gerekli talimatı verdi. Türkiye'deki bütün yetkin hekimler, Sayın Baykal'ın sağlık durumuyla ilgileniyorlar." dedi.

Demircan'dan Baykal'ın sağlık durumuna ilişkin açıklama
18-10-2017 18:18

ANKARA (AA) - SaÄŸlık Bakanı Ahmet Demircan, eski CHP Genel BaÅŸkanı ve CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın saÄŸlık durumuna iliÅŸkin, "CumhurbaÅŸkanımız gerekli talimatı verdi. Türkiye'deki bütün yetkin hekimler, Sayın Baykal'ın saÄŸlık durumuyla ilgileniyorlar. Onların içerisinde CumhurbaÅŸkanımızın görevlendirilmesini istediÄŸi Prof. Dr. UÄŸur Türe de burada hizmet veriyor." dedi.

Bakan Demircan, Kültür ve Turizm Bakanlığı Toplantı Salonunda iki bakanlık arasında yürütülen "SaÄŸlık Turizminin Tanıtımı Ä°ÅŸbirliÄŸi Protokolü"nün imza töreninde, Baykal'ın saÄŸlık durumuna iliÅŸkin gazetecilerin soruları üzerine açıklamalarda bulundu.

Demircan, Baykal'ın saÄŸlık durumunu yakından takip ettiklerini belirterek, "Türkiye genelindeki bu iÅŸe ehil arkadaÅŸlarımız her yerde var. Sayın Baykal'ın tedavisini takip etme noktasında CumhurbaÅŸkanımızın da talepleriyle Ankara dışından da hekim arkadaÅŸlar bu tedaviye katılıyorlar." ifadesini kullandı.

Bakan Demircan, Baykal'ın beyninde emboli damar tıkanması sonrasında damardaki pıhtının alındığını ve stent yerleÅŸtirildiÄŸini vurgulayarak, bu tedavilerin ardından kanama durumuna baÄŸlı olarak da beyin içindeki basıncı düÅŸürme ameliyatı gerçekleÅŸtirildiÄŸini bildirdi.

Demircan, şunları kaydetti:

"Hekim arkadaÅŸlardan bize gelen bilgiler uyutulma döneminde, yani uyutulma, beynin istirahate sevk edilmesidir. Bu belli bir süre, 72 saat olur, üç gün olur... Bu ÅŸekilde, süre sonunda, inÅŸallah Sayın Baykal bu tedaviden istifade etmiÅŸ olarak tedavisini tamamlamış olur. Sayın Baykal'ın rahatsızlığı sürekli takibimizde. CumhurbaÅŸkanımız gerekli talimatı verdi. Türkiye'deki bütün yetkin hekimler Sayın Baykal'ın saÄŸlık durumuyla ilgileniyorlar. Onların içerisinde CumhurbaÅŸkanımızın görevlendirilmesini istediÄŸi Prof. Dr. UÄŸur Türe de burada hizmet veriyor."

Muhabir: Duygu Yener, Ali Kemal Akan

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER