Yerel haber-Şirket Haber

Deloitte, “Teknoloji, Medya ve Telekomünikasyon Öngörüleri Raporu“nu açıkladı

Rapora göre salgın, dijital gerçeklik, sanal doktor ziyaretleri, bulut ve spor teknolojisindeki büyümeyi artıracak

Deloitte, “Teknoloji, Medya ve Telekomünikasyon Öngörüleri Raporu“nu açıkladı
01-04-2021 15:27

Deloitte, "Teknoloji, Medya ve Telekomünikasyon Öngörüleri Raporu"na göre salgın, dijital gerçeklik, sanal doktor ziyaretleri, bulut ve spor teknolojisindeki büyümeyi artıracak.

Deloitte, teknoloji, medya ve telekomünikasyon eğilimlerinin dünya çapında işletmelere ve tüketicilere etkilerini araştıran "Teknoloji, Medya ve Telekomünikasyon Öngörüleri Raporu"nu açıkladı.

Salgının ekonomik ve toplumsal etkilerinin incelendiği rapor, salgının sanal ortamlar, bulut teknolojileri ve spor gibi medya alanlarındaki büyümeye etkisini ortaya koyuyor.

Raporda yer alan bulgulara göre, Kovid-19'un, pek çok alanda olduğu gibi sağlık hizmetlerinde de dönüştürücü bir etkisi oldu.

Video tabanlı doktor ziyaretlerini de içerisinde bulunduran dünya çapında bir "teletıp" trendi hızlı bir şekilde başladı.

Küresel salgın, yalnızca bu tür ziyaretlerin önündeki yasal engellerin kaldırılmasını gerektirmekle kalmadı aynı zamanda tüketicilerin, özellikle 65 yaşın üzerindeki tüketicilerin, görüntülü arama uygulamalarını daha iyi anlamalarına ve bunlardan yararlanmalarına yardımcı oldu.

Deloitte, 2021'de doktor ziyaretlerinin yüzde 5'inin sanal olarak gerçekleşeceğini öngörürken, bu rakamın 2019'daki seviyesinin 5 katı olduğu açıklandı.

Buna göre, 2021'de dünya çapında, doktorlara 400 milyondan fazla sanal ziyaret yapılacak.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER