Özel Haber

Değişim ve Yükseliş Derneği Başkanı Rıza Müftüoğlu’ndan siyasi parti liderlerine rapor

Kurucu başkanlığını Alpaslan Türkeş'in yakın dostlarından, Milliyetçi Çalışma Partisi Genel Başkan Yardımcılığı ve 19. Dönem MHP Erzurum Milletvekilliği görevlerinde bulunan yazar Rıza Müftüoğlu’nun üstlendiği “Değişim ve Yükseliş Derneği” siyasi parti liderlerine bir rapor gönderdi

Değişim ve Yükseliş Derneği Başkanı Rıza Müftüoğlu’ndan siyasi parti liderlerine rapor
21-08-2024 20:02

ANKARA - ÖZEL

Değişim ve Yükseliş Derneği Başkanı Rıza Müftüoğlu imzası ile Adalet ve Kalkınma Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, İyi Parti başta olmak üzere on siyasi partinin genel başkanlarına bir rapor gönderildi.

Raporda, derneğin amacı doğrultusunda üç temel teklif yer aldı ve demokrasinin en çok tenkit edilen yönleri ortaya kondu.

Özellikle herkesin Cumhurbaşkanı, Milletvekili, Belediye Başkanı adayı olmasının önüne geçilmesi gerektiği belirtilen raporda; mesleklere dayalı “Uzman Meclis” önerisi ve nihayet Türkiye Büyük Millet Meclisi Koalisyonu; “Milli Koalisyon” teklifinde bulunuldu.

Rapor ile “Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne girene kadar yarış, girdikten sonra barış! Birlikte yönetim, birlikte denetim!” sloganının temel gerekçeleri sunuldu.

SİSTEM DEĞİŞİKLİĞİ ÖNERİSİ…

Raporda, demokrasinin bölen, parçalayan yönlerini ortadan kaldıracak sistem değişikliği önerisi yinelendi ve sistem değişikliği gereği üzerinde duruldu.

Demokrasinin liberalizm ile eşleşerek; küresel sömürünün aracı haline geldiği savunulan raporda, devleti, kurumları, siyasi partileri, fikir ve ideolojileri aşındırdığı iddia edildi.

Raporda, milletler arasındaki amansız mücadelede birlikteliğin ne kadar önemli olduğu ortaya konarak, ileri gelişmiş ülkeler seviyesine birlikteliği sağlayacak yeni bir siyasi sistem dışında varmanın mümkün olmadığı konusuna dikkat çekildi.

.

dikGAZETE.com

- Değişim ve Yükseliş Derneği, Rıza Müftüoğlu Başkanlığında kuruldu!

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER