Dünya

Davutoğlu’ndan Belçika’ya sert tepki

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Brüksel’de yaptığı konuşmada Ankara saldırısından sonra PKK çadırının kurulmasına izin veren Belçika’ya sert tepki gösterdi.Türkiye-AB Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi Brüksel’de gerçekleştirildi....

Davutoğlu’ndan Belçika’ya sert tepki
18-03-2016 22:39
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Brüksel’de yaptığı konuşmada Ankara saldırısından sonra PKK çadırının kurulmasına izin veren Belçika’ya sert tepki gösterdi.
Türkiye-AB Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi Brüksel’de gerçekleştirildi. Zirveye katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu, AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ve AB Komisyonu Başkanı Jean-Cloude Juncker düzenlenen ortak basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Davutoğlu bir muhabirin soru üzerine, Ankara saldırısından sonra PKK çadırının kurulmasına izin veren Belçika’ya sert tepki gösterdi. Davutoğlu, "Kendinizi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ya da benim yerime koyun. Biz başkalarının acılarına saygı duyuyoruz ve acılarımıza saygı duyulmasını bekliyoruz. Ankara saldırısından sonra beni arayan herkese teşekkürümü ilettim. Bu bir dayanışmadır. İşte bu işin bir yüzü ancak diğer yüzü de şu: Gençleri, kadınları çocuklarında aralarında bulunduğu 35 sivili Ankara’da katletmiş olan bir terör örgütü. Hem de otobüs duraklarında. Bunu bir Brüksel’de düşünün. Araçla otobüs durağına geliyor ve insanlarınızı öldürüyor. Bu terör örgütü aynı bayrağıyla bugün Brüksel’in sokaklarında gösteri yapabildi. Siz nasıl hissederdiniz. Kendinizi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ya da benim yerime koyun. Herkesin bizi dinlemesi ve saygı duyması gerekiyor. Biz başkalarının acılarına saygı duyuyoruz ve acılarımıza saygı duyulmasını bekliyoruz” dedi.
(İHA)
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER