Gündem

Davutoğlu’nun açıklamaları Alevileri umutlandırdı

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açıkladığı 64. hükümet eylem planında cem evlerine statü verilmesi, Muş’un Varto ilçesindeki Alevileri sevindirdi.

Davutoğlu’nun açıklamaları Alevileri umutlandırdı
11-12-2015 13:05

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açıkladığı eylem planında cem evlerine gerekli statünün verilmesi ve cem evlerinin masraflarının hükümetçe karşılanmasını, Varto Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kerem Akdağ olumlu karşıladı. Kerem Akdağ, Alevilerin yıllardan beri cem evlerine yasal statünün verilmesini beklediğini belirterek "Cem evlerine yasal statünün verilmesi ile Alevilerin sorunları giderilmiş olur. Yasal statü hakkında defalarca konuşmalar ve açıklama olmuştur, ama hiçbiri gerçekleşmemiştir. Bu inşallah Aleviler için hayırlı olur” dedi.

Devletin vereceği dedelere sıcak bakmadığını ve kendilerinin gösterdiği dedelerin cem evlerinde görev almaları gerektiğini söyleyen Akdağ, “Bütün cem evlerinde dedelerimiz mevcut. Cem evlerindeki dedelerin başkaları tarafından eğitilerek cem evlerine atanmasından yana değiliz. Zaten cem evlerinde bu işi yürüten dedeler maaş almazlar kanısındayım” diye konuştu.Kerem Akdağ, yaptığı açıklamanın ardından gazeteciler için saz çalarak türkü söyledi.

dikGAZETE
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER