Dünya

Darülaceze sakinleri 'huzuru' atölyelerde buluyor

Okmeydanı'ndaki Darülaceze Başkanlığında kalan yaşlılar, seramik, terzihane, resim, gazlı bez, dokuma ve el işi gibi atölyelerde hem yeni eserler ortaya koyuyor hem de hoş vakit geçiriyor. - Anadolu Ajansı

Darülaceze sakinleri 'huzuru' atölyelerde buluyor
21-03-2017 15:07

İSTANBUL - Emin İleri

Darülaceze sakinleri, seramik, terzihane, resim, gazlı bez, dokuma ve el işi gibi atölyelerde hem yeni eserler ortaya koyuyor hem de hoş vakit geçiriyor.

Okmeydanı'ndaki Darülaceze Başkanlığındaki atölyelerde üretilen bazı ürünler müessesede ilgili alanlarda kullanılırken, bazıları da sergileniyor.

Resim atölyesinde resim çizerek vakit geçiren 63 yaşındaki Talip Aydoğan, 3 yıldır Darülaceze'de kaldığını ve çok mutlu olduğunu söyledi.

Darülaceze sakinlerinin güzel vakit geçirmesi için çeşitli etkinliklerin düzenlendiğini ve atölyelerin bulunduğunu aktaran Aydoğan, "Buranın çok güzel faaliyetleri var. Spor salonlarından resim salonlarına kadar her faaliyet var. Burası öyle bir yer ki evimiz, yuvamız sayılır. Dışarıda kalmaktansa içerisi bizim için daha iyi bir yer." diye konuştu.

Darülaceze'de 1,5 yıldır kalan 58 yaşındaki Erhan Taşkın, diyabete bağlı ayağının kesildiğini dile getirerek, "Burada günlerimiz iyi geçiyor. Atölyeler 08.00'de açılıyor ama ben erkenden geliyorum. Hocalarımız, hemşire hanımlarımız, idarecilerimiz güzel. Bizim gibi yardıma muhtaç insanlara çok güzel bakıyorlar. Banyomuz var, tıraşımız oluyor, her türlü ihtiyacımız gideriliyor." ifadelerini kullandı.

"Gençler fasa fiso işlerle vakit geçirmesinler"

Darülaceze sakinlerinden 84 yaşındaki Mustafa Nemli de İmralı Yarı Açık Cezaevi'nde atölyelerden sorumlu memur olarak 30 yıl görev yaptığını söyledi.

Metal kabartma atölyesine katılan Darülaceze sakinleri ile vakit geçiren Nemli, ilimle meşgul olmanın önemine işaret etti.

Nemli, müspet ilimlerle ilgili okumaların yapılması gerektiğini vurgulayarak, "Aşk romanları falan... Onlar kültür değil ya. Onlar kafa yorar, o kadar. Gençlere tavsiyem; ilimle meşgul olsunlar. İlimden başka hiçbir şey yok. Atatürk bile söylüyor; 'Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.' diye. Öyle fasa fiso işlerle vakit geçirmesinler." değerlendirmesinde bulundu.

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER