Genel

Darbecilere yardım eden kamu görevlisi siviller hakkında iddianame

FETÖ'nün 15 Temmuz kalkışması sırasında darbecilere yardım ettiği tespit edilen üç kişi hakkında üçer kez ağırlaştırılmış müebbet ve ayrı ayrı 10 ila 30 yıl arasında değişen hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

Darbecilere yardım eden kamu görevlisi siviller hakkında iddianame
26-10-2017 16:49

Ä°STANBUL (AA) - Ä°stanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı'nca, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz kalkışması sırasında Ä°stanbul'da darbecilerle iÅŸ birliÄŸi yaptığı öne sürülen eski Afet ve Acil Durum Yönetimi BaÅŸkanlığı (AFAD) Ä°stanbul Ä°l Müdürü Gökay Atilla Bostan, Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesi binasını iÅŸgal eden darbeci askerlere yardım ettiÄŸi tespit edilen eski BüyükÅŸehir Belediyesi Sivil Savunma Sekreteri Mehmet Tunç ile darbeci askerlere yemek hazırlattığı belirlenen eski BüyükÅŸehir Belediyesi Lojistik Destek MüdürlüÄŸü Yöneticisi Ömer Tunç hakkında üçer kez ağırlaÅŸtırılmış müebbet ve ayrı ayrı 10 ila 30 yıl arasında deÄŸiÅŸen hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

Ä°stanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe giriÅŸimine iliÅŸkin yürütülen soruÅŸturmalar sürüyor. Bu kapsamda, kalkışma sırasında darbecilere yardım eden sivil kamu görevlilerine yönelik soruÅŸturma tamamlandı.

SoruÅŸturma sonucunda hazırlanan ve Ä°stanbul Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen 218 sayfalık iddianamede, suç tarihinde AFAD Ä°stanbul Ä°l Müdürü olan Gökay Atilla Bostan, BüyükÅŸehir Belediyesi Sivil Savunma SekreterliÄŸi görevini yürüten Mehmet Tunç ile BüyükÅŸehir Belediyesi Lojistik Destek Müdür Yardımcılığı görevini yürüten Ömer Tunç "ÅŸüpheli" sıfatıyla yer aldı.

Baba-oğlu darbecilere yardım ediyor

Ä°ddianamede, darbe giriÅŸimi sırasında darbe sanığı eski Albay Müslüm Kaya ile irtibat sağlayarak İstanbul Valiliği'ni halledeceği hususunda iş birliğinde bulunduÄŸu tespit edilen ve meslekten ihraç edilen eski AFAD Ä°stanbul Ä°l Müdürü Gökay Atilla Bostan'ın, ''anaysal düzeni ortadan kaldırmaya teÅŸebbüs'', ''Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teÅŸebbüs'' ve ''TBMM'yi ortadan kaldırmaya teÅŸebbüs'' suçlarından 3 kez ağırlaÅŸtırılmış müebbet ile ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanlığı binasına giren darbeci askerlere yardım ettiÄŸi tespit edilen ve darbecilerle iÅŸ birliÄŸi yaptığı belirlenen eski Sivil Savunma Sekreteri Mehmet Tunç hakkında ise aynı suçlardan 3 kez ağırlaÅŸtırılmış müebbet ile ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' ve ''ruhsatsız silah'' suçlarından 9 yıldan 19,5 yıla yıla kadar hapis cezası öngörülen iddianamede, ÅŸüpheli Mehmet Tunç'un oÄŸlu olan ve darbeci askerlere yemek hazırlattığı belirlenen Lojistik Destek MüdürlüÄŸü Yöneticisi Ömer Tunç hakkında da 3 kez ağırlaÅŸtırılmış müebbet ile ''silahlı terör örgütüne üye olmak'', ''ruhsatsız silah bulundurmak'', ''kamu malına zarar vermek'' ve ''konut dokunulmazlığını ihlal etme'' suçlarından 12 yıldan 30 yıla kadar hapis cezası istendi.

Ä°ddianamede, ÅŸüpheli Mehmet Tunç'un, Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanlığını iÅŸgale gelen ve haklarında dava açılan darbecilerle iÅŸ birliÄŸi yaptığına dair görsellere de yer verilirken, fotoÄŸraflara ÅŸüpheli Tunç'un darbecilerle bina içerisinde çay içtiÄŸi de yansıdı.

Åžüpheli Ömer Tunç'un da Lojistik Destek Binası'nı iÅŸgale gelen ve ağırlaÅŸtırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan darbecilerle iÅŸ birliÄŸi yaptığı ve darbeci askerlere yemek hazırlattığına dair görsellerin de bulunduÄŸu iddianamede, ÅŸüpheli Bostan'ın ise darbecilerle mesajlaÅŸmalarına yer verildi.

Ä°ddianamede, Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanlığı, olay tarihinde BüyükÅŸehir Belediyesi Gençlik Spor Müdürü olan Ayhan Kep, Bakım Onarım Müdürü Bayram Yurdakul ve İşletmeler Müdürü Mehmet ErdoÄŸan da "müÅŸteki" sıfatıyla yer aldı.

Ä°ddianamede, ÅŸüphelilerin, tanıkların ve müÅŸtekilerin ifadeleri, ÅŸüphelilerin ikamet ve ofislerinde yapılan aramalarda ele geçirilen dokümanlar da bulunuyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER