Siyaset

'Darbe girişimi yaşama hakkına karşı yapıldı'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı Kan, darbe girişiminin 80 milyon vatandaşının en temel hakkı olan "yaşama hakkı"na karşı yapıldığını söyledi. - Anadolu Ajansı

'Darbe girişimi yaşama hakkına karşı yapıldı'
15-07-2017 04:02

ANKARA

ATO Congresium'da AK Parti Genel Merkezince düzenlenen "Bir İnsan Hakları İhlali Olarak 15 Temmuz" paneli yapıldı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı Kan, genel başkanlık olarak 15 Temmuz darbe girişiminin insan hakları açısından anlatılması için bu panelin düzenlendiğini belirterek, hain darbe girişiminin 80 milyon vatandaşının en temel hakkı olan "yaşama hakkı"na karşı yapıldığını söyledi.

O gece milletin sadece ellerinde bayraklar, göğüslerinde iman ve vatan sevdalarıyla darbeci hainlere karşı koyduklarını ifade eden Kan, o hainlerin "genç, yaşlı, kadın, çocuk" demeden masum insanları korkakça ve kalleşçe katlettiklerini vurguladı.

Kan, o gece yaşananları hatırlatarak, 15 Temmuz verilen silahsız sivil mücadelenin, dünya siyasetinde emsalsiz bir demokrasi mücadelesi olduğuna dikkati çekti.

"Tarihin kara sayfalarına gömüldüler"

Kan, AK Parti yönetimi boyunca milletin huzur içerisinde daha özgür olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Eski Türkiye'de 'öteki' muamelesi gören bir grupta en hafif ifadeyle, 'fikir, vicdan ve ifade hürriyeti ihlallerine ve kadına karşı ayrımcılığa maruz kalan başörtülü kadınlardı'.

Kadına karşı ayrımcılığın en acı sahnelerinden bir tanesi de 2 Mayıs 1999'da TBMM'de yaşanılan ve seçilmiş bir milletvekilinin, Merve Kavakcı'nın şahsında, başörtülü kadınlara ve ailelerine yaşatılan had bildirme kampanyasıydı. Bu aslında milli iradeye yapılan adı konmamış bir darbeydi. Halk arasında zaten asla itibar görmeyen bu saçma sapan ayrımcılık ve onu uygulayanlar da tarihin kara sayfalarına gömüldüler."

Muhabir: İlkay Güder

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER