Gündem

'Darbe çağrışımı' davasında iddianame kabul edildi

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimini önceden bildikleri ve bu konuda çağrışım yapan mesajlar verdikleri iddia edilen 17 kişi hakkında hazırlanan iddianame, mahkemece kabul edildi. - Anadolu Ajansı

'Darbe çağrışımı' davasında iddianame kabul edildi
05-05-2017 20:02

İSTANBUL

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimini önceden bildikleri ve bu konuda çağrışım yapan mesajlar verdikleri iddia edilen Ekrem Dumanlı, Emre Uslu, Tuncay Opçin, Ahmet Altan, Nazlı Ilıcak, Mehmet Altan ve Prof. Dr. Osman Özsoy'un da aralarında bulunduğu 17 sanığın yargılanmasına, 19 Haziran'da başlanacak.

İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Can Tuncay tarafından FETÖ'nün medya unsurlarına yönelik 10'u firari, 6'sı tutuklu 17 sanık hakkında yürütülen soruşturma sonunda hazırladığı iddianame üzerindeki incelemesini tamamladı.

İddianameyi kabul eden mahkeme heyeti, ilk duruşmanın Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan mahkeme salonunda, 19 Haziran'da gerçekleştirilmesine hükmetti.

İddianameden

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanlığı ve 65. Türkiye Cumhuriyet hükümetinin "suçtan zarar gören" sıfatıyla yer aldığı iddianamede, tutuklu sanıklar yazar Ahmet Altan, kardeşi Mehmet Altan ile gazeteci Nazlı Ilıcak hakkında "TBMM'yi ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme", "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme" ve "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" suçlarından üçer kez ağırlaştırılmış müebbet, "silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işleme" suçundan da 7,5 yıldan onbeşer yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

İddianamede, firari sanıklar kapatılan Zaman gazetesinin eski Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, eski polis olan gazeteci Emre Uslu, yazar Tuncay Opçin'in de "TBMM'yi ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme", "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme" ve "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" suçlarından üçer kez ağırlaştırılmış müebbet, ayrıca "silahlı terör örgütü yöneticisi olmak" suçundan da 15 yıldan 22,5'ar yıla kadar hapis cezasına çarptırılması öngörülüyor. Emre Uslu hakkında ayrıca "halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme" suçundan da 3 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Muhabir: Murat Kaya,Murat Paksoy

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER