Spor

Dağların zirvesinde milli takım için hazırlanıyorlar

Erzurum'da Palandöken Dağı'nın 3 bin 200 rakımındaki Ejder Tepesi'nde antrenman yapan dağ kayağı sporcuları, milli takıma girerek Türkiye'ye uluslararası müsabakalarda madalya getirmek için ter döküyor. - Anadolu Ajansı

Dağların zirvesinde milli takım için hazırlanıyorlar
14-04-2017 15:37

ERZURUM-İlhami Erkılıç

Türkiye'nin çeşitli illerinden Erzurum'a gelen 40 dağ kayağı sporcusu, Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) tarafından düzenlenen ve 5 gün süren ileri seviye dağ kayağı eğitimine katıldı.

Ejder Tepesi'ne dağ kayaklarıyla tırmanış yaparak eğitim alan sporcular, burada ezilmemiş karda ve dağın kuzey pistinde kayma, tırmanış teknikleri, yamaçlardan iniş ve çıkış, çığ parkurlarından geçiş, çığ tehlikelerini minimize ederek zirveye ulaşma, uluslararası dağ kayağı, yarış ve kural teknikleri gibi eğitimler aldı.

Sporcular, bu eğitimlerinin ardından dağ kayağı branşında TDF'nin oluşturacağı milli takıma seçilme şansı yakalayıp, Türkiye'yi bu sporda temsil etmek için ter döküyor.

TDF Dağ Kayağı Kurul Başkanı Yılmaz Ünal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avrupa'da yaygın olan dağ kayağı sporunu Türkiye'de de yaygınlaştırmak istediklerini söyledi.

Dünya Dağ Kayağı Federasyonuna 2008 yılında üye olduklarını anlatan Ünal, "TDF olarak amacımız dağ kayağını ülkemizde geliştirmek, özelikle gençlere dağ kayağını öğreterek bu alanda sporcu yetiştirmek." dedi.

Eğitim alan sporcular içerisinden iyi derece elde edenleri milli takıma seçeceklerini aktaran Ünal, seçmeler sonrası dağ kayağı branşında 30'a yakın sporcuyla yarışlara hazırlanmaya devam edeceklerini kaydetti.

Ünal, dağ kayağının arama kurtarma olaylarında da önemli bir yeri olduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Dağ kayağı, olası dağ kazalarında helikopterin gitmediği yerlerde, çığ ve helikopter düşmesi, yol kapanması gibi durumlarda olay mahalline gidebilmek için önemli bir araç. Kayağın altına suni fok derisi dediğimiz bir deri parçasını yapıştırıyoruz, hareketli bağlama sayesinde, çok dik yamaçlara yukarı doğru yürür vaziyette çıkabiliyoruz. Fok derisini kayaktan çıkartıp bağlamayı sabit hale getiriyoruz ve normal kayak oluyor."

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER