Özel Haber

Çuvaşistan lideri Nikolayev: Türkiye ile ticaret artıyor

Türkiye’nin Rusya Federasyonuna bağlı Çuvaşistan Cumhuriyeti Lideri Nikolayev, iki ülke arasında artan ticaret hacmine bağlı olarak Türkiye’nin Kazan Başkonsolosu Uğur Yılmaz ile yapılan görüşmede ilişkilerin daha da geliştirilmesine ilişkin önemli konuların ele alındığını söyledi

Çuvaşistan lideri Nikolayev: Türkiye ile ticaret artıyor
16-07-2024 01:15

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya Federasyonu'na bağlı Çuvaşistan Cumhuriyeti ve Türkiye arasındaki ticaret hacmi artıyor.

Konuyla ilgili açıklama RF Çuvaşistan Cumhuriyeti Lideri  Oleg Nikolayev tarafından yapıldı. Telegram kanalından açıklama yapan Nikolayev'e göre, Rusya ve Türkiye, karşılıklı işbirliği ve ortaklığa dayalı ilişkilerini güçlendirmeye devam ediyor. 

Nikolayev, Türkiye Cumhuriyeti Kazan Başkonsolosu Uğur Yılmaz ile başkent Çeboksarı'de Hükümet Konağı'nda yapılan görüşmede RF Çuvaşistan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin daha da geliştirilmesine ilişkin önemli konuların ele alındığını söyledi.

Açıklamaya göre, Çuvaşistan ile Türkiye arasındaki dış ticaret cirosu 2023 yılında bir önceki yıla göre %27 artışla 15,5 milyon ABD dolarına yükseldi. İhracatın ana ürün grupları arasında inorganik kimyasal ürünler, plastik ve plastik ürünler ile organik kimyasal bileşikler yer alıyor. İthalatta sabun, yüzey aktif maddeler, demir ve baz metal ürünleri önemli rol oynamaktadır.

Konuyla ilgili Rusya'nın en çokunan günlük Moskovski Komsomolets (MK) gazetesi de, "Her iki taraf da ticaret ve turizmin ortak gelişimi için büyük bir potansiyel görüyor. Kapı sektörünün İstanbul'daki uluslararası fuarı “Avrasya Kapı Fuarı” şimdiden ufukta görünüyor. Çuvaş işletmeleri yüksek düzeyde kalite sergileyecek ürünlerini sergileyecekler. Tekstil endüstrisindeki işbirliğini genişletme planları ve büyük bir tekstil makineleri tedarikçisi olma fırsatı da heyecan verici" dedi.

MK, "Çeboksarı havaalanının yeniden inşasının tamamlanmasının ardından uluslararası uçuşlara devam edilmesi planlanıyor. Özellikle ilgi çekici olan, Türk tatil köyleriyle hava iletişimi meselesidir; bölge sakinlerinin talepleri dikkate alınarak bu konuyla ilgili çalışmalar halihazırda devam etmektedir." diye vurguladı.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER