Siyaset

'Cumhurbaşkanlığı sistemi Türkiye için yeni bir konu değil'

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Cumhurbaşkanlığı sistemi Türkiye için yeni bir konu değil. Tüm bu gelişmeler gösterdi ki artık bizim bu sisteme geçmemiz lazım. Bu daha önceki dönemlerde de gündeme geldi." dedi. - Anadolu Ajansı

'Cumhurbaşkanlığı sistemi Türkiye için yeni bir konu değil'
22-02-2017 04:07

LEFKOŞA

KKTC'de resmi temaslarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Lefkoşa'daki Hala Sultan İlahiyat kolejinde gerçekleştirilen "vatandaş toplantısına" katıldı.

Burada konuşan Çavuşoğlu, Kıbrıs’ta müzakere sürecinin devam ettiğini, ziyareti kapsamında KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Başbakan Hüseyin Özgürgün ve siyasi parti temsilcileri ile bir araya geldiğini hatırlattı.

Bakan Çavuşoğlu, Türkiye Cumhuriyeti ve Kıbrıs Türk halkının adil, kalıcı, siyasi eşitliğe dayalı ve iki kesimliliğe dayalı bir çözüme “Evet” dediğini belirterek, Rum tarafında da aynı samimiyeti görmek istediklerini vurguladı.

"Cumhurbaşkanlığı sistemi Türkiye için yeni bir konu değil"

Bugüne kadar yapılan hizmetlerle Türkiye’nin 4 kat büyüdüğüne işaret eden Çavuşoğlu, "Türkiye’de yeniden sıçrama yapmamız gerekiyor. Bunun için de istikrarı korumamız lazım. 7 Haziran seçimlerinde istikrarın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gördük. 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra Türkiye’nin daha da güçlü olması gerektiğini, bu tür darbelere maruz kalmaması gerektiğini, bunun için de büyük Türkiye olmamız gerektiğini milletçe hep beraber gördük.“ dedi.

Konuşmasında, Cumhurbaşkanlığı sistemine de değinen Çavuşoğlu, "Cumhurbaşkanlığı sisteminin Türkiye için yeni bir konu olmadığını belirterek, "Tüm bu gelişmeler gösterdi ki artık bizim bu sisteme geçmemiz lazım. Bu daha önceki dönemlerde de gündeme geldi. Rahmetli Türkeş başkanlık seçimlerini savunuyordu. Rahmetli Erbakan başkanlık sistemini savunuyordu.” şeklinde konuştu.

"CHP, Rum lider Nikos Anastasiadis gibi her şeye 'Hayır' diyor"

Referanduma “Hayır” diyen herkesin istediği gibi kampanya yaptığını ifade eden Çavuşoğlu, “Evet” diyen herkesin ise linç edildiğini söyledi. Yeni bir anayasa oluştururken çok çaba sarf ettiklerini söyleyen Çavuşoğlu, CHP’nin Rum lider Nikos Anastasiadis gibi her şeye “Hayır” değini kaydetti.

"FETÖ ve PKK da 'Hayır' kampanyası yürütüyor"

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve PKK'nın referandum da "Hayır" kampanyası yürüttüğüne dikkati çeken Çavuşoğlu, "Çünkü güçlü Türkiye'yi bölemeyeceklerini biliyor o hainler. Türkiye güçlendiği zaman onlara yer yok. Güçlü Türkiye'nin onları inlerinde dahi temizlemeye başladığını biliyorlar. Temizleyeceğiz onları da. Türkiye'ye göz dikenlerin gözünü oyacağız. Güçlü Türkiyeyi istemeyen herkes 'Hayır' diyor." şeklinde konuştu.

Muhabir: Murat Demirci

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER