Genel

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türk milleti, 29 Ekim 1923'te bir kez daha tüm dünyaya iradesine pranga vurdurmayacağını, kendi kaderi üzerinde hiç kimsenin müdahil olamayacağını kanıyla ve canıyla ilan etmiştir." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı
28-10-2017 14:54

ANKARA (AA) - CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda, Türk milleti olarak ÅŸanlı tarihin çok önemli bir dönüm noktasının, Cumhuriyetin ilanının 94'üncü sene-i devriyesinin kutlandığını belirtti.

Yurt içinde ve yurt dışında yaÅŸayan milyonlarca vatandaşın Cumhuriyet Bayramı'nı tebrik eden ErdoÄŸan, "Bu vesileyle bin yıldır aziz vatan topraklarının müdafaası için bir gonca gül gibi topraÄŸa düÅŸen kahraman ÅŸehitlerimize Yüce Mevla'dan rahmet ve maÄŸfiret diliyorum. BaÅŸta Cumhuriyetimizin banisi, KurtuluÅŸ Savaşımızın muzaffer komutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm gazilerimizi de rahmetle, tazimle yad ediyorum." ifadelerini kullandı.

"Türkiye Cumhuriyeti'nin, asırlardır hürriyetinden ve onurundan taviz vermektense ölmeyi tercih eden asil bir milletin ÅŸahlanışının, küllerinden yeniden doÄŸuÅŸunun niÅŸanesi" olduÄŸunu vurgulayan ErdoÄŸan, "Türk milleti, 29 Ekim 1923'te bir kez daha tüm dünyaya iradesine pranga vurdurmayacağını, kendi kaderi üzerinde hiç kimsenin müdahil olamayacağını kanıyla ve canıyla ilan etmiÅŸtir." deÄŸerlendirmesini yaptı.

"Hasta adam" ilan ettikleri Osmanlı'nın mirasını talan için Anadolu'ya koÅŸanların, milletin cesareti, kararlığı ve mücadelesi karşısında büyük bir hezimet yaÅŸadıklarını hatırlatan ErdoÄŸan, ÅŸöyle devam etti:

"Ä°stiklal harbimizi zafere taşıyan, Cumhuriyetimize hayat veren ruh, tıpkı 94 yıl önce olduÄŸu gibi bugün de dimdik ayaktadır. 15 Temmuz ihaneti karşısında, milletimizin 250 ÅŸehit ve 2 bin 193 gazi pahasına gösterdiÄŸi ÅŸanlı direniÅŸ, iÅŸte bu ruhun ifadesidir. O gece kadını erkeÄŸi, genci yaÅŸlısıyla milletimizin tüm fertleri, iradelerine, deÄŸerlerine, Cumhuriyetin kazanımlarına sahip çıkmışlardır."

"Bağımsızlık karakteri" olan böyle necip, böyle kahraman bir milletin mensubu olmaktan iftihar ettiÄŸinin altını çizen CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, ÅŸunları kaydetti:

"(Millete efendilik yoktur, hizmet vardır.) düsturuyla hiçbir ayrım gözetmeden ülkemize en iyi ÅŸekilde hizmet etmek için gece gündüz çalışıyoruz. Son 15 yıldır demokrasiden özgürlüklere, ticaretten yatırımlara, saÄŸlıktan dış politikaya kadar tüm alanlarda hayata geçirdiÄŸimiz tarihi reformlar, bu irademizin en açık ispatıdır.

Bugün, dünyadaki tüm mazlum ve maÄŸdurların umut kapısı Türkiye'dir. Eli kanlı terör örgütlerinin hedefi olmamızın da baÅŸta gelen sebebi budur. DEAÅž, PKK, PYD/YPG ve FETÖ gibi katil sürülerinin bizi hedeflerimizden alıkoymasına izin vermedik, vermeyeceÄŸiz. ManÅŸetlerle, tezgahlarla üzerimize salınan piyonlarla çarpışa çarpışa, 2023 hedeflerimiz doÄŸrultusunda yolumuza devam ediyoruz. Dost ve kardeÅŸlerimizin desteÄŸi, gönlünü ve gözünü ülkemize kilitlemiÅŸ mazlumların duası, aziz milletimizin birlik ve beraberliÄŸiyle inÅŸallah hedeflerimize ulaÅŸacağız.

Bu düÅŸüncelerle ülkemizin gurur günü olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı bir kez daha tebrik ediyor, milletimize saÄŸlık, huzur ve esenlik diliyorum. Åžehitlerimizin ruhları ÅŸad olsun. Cumhuriyetimizin 94'üncü kuruluÅŸ yıl dönümü kutlu olsun."

Muhabir: Sinan Uslu

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER