Genel

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'İstiklal Marşı' mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan,12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'İstiklal Marşı' mesajı
11-03-2018 19:24

ANKARA (AA) - CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, "Ä°stiklal Marşı 97 yıl önce yazılsa da idealleri, hedefleri bakımından aslında milletimizin tarihi kadar köklü; ufku, kapsayıcılığı, kurucu metin vasfıyla geleceÄŸimizi ÅŸekillendirecek kadar yenidir." ifadelerini kullandı.

ErdoÄŸan, 12 Mart Ä°stiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Ä°stiklal Marşı'nın cephede kahraman ordunun azmi ve inancı, Anadolu topraklarında aziz milletin kararlılığı ve vatan aÅŸkıyla kaleme alındığını belirterek marşı "kurucu bir metin" olarak nitelendirdi.

Ä°stiklal Marşı'nın Ä°stiklal Harbi sürerken yazıldığını, adeta harbe yön verdiÄŸini ve Türkiye'nin istikametini belirlediÄŸini vurgulayan ErdoÄŸan, mesajında, "Ä°stiklal Marşı ülkemizin kuruluÅŸu esnasında tam manasıyla 'yol haritası' iÅŸlevi görmüÅŸtür. Ä°stiklal Harbi'ni yürüten Türkiye Büyük Millet Meclisinin iradesi, kararlılığı; askerimizin cephedeki fedakarlığı, azmi, vatan aÅŸkı Ä°stiklal Marşı'na çok net yansımıştır." ifadelerine yer verdi.

"Milletimiz İstiklal Marşı'mızı ilelebet muhafaza edecektir"

ErdoÄŸan, milletin deÄŸerlerinin, medeniyet birikiminin, inancının ve tarihteki yürüyüÅŸünün Ä°stiklal Marşı'nın mısralarında vücut bulduÄŸunu belirterek ÅŸunları kaydetti:

"Ä°stiklal Marşı 97 yıl önce yazılsa da idealleri, hedefleri bakımından aslında milletimizin tarihi kadar köklü; ufku, kapsayıcılığı, kurucu metin vasfıyla geleceÄŸimizi ÅŸekillendirecek kadar yenidir. Tarihinin her döneminde bağımsızlığına ve vatanına yönelen tehditlere, birlik ve beraberliÄŸinden ödün vermeden karşı koyan aziz milletimiz, inanıyorum ki Akif'in Ä°stiklal Marşı ile ortaya koyduÄŸu deÄŸerlerimize her zaman sahip çıkacak; ortak sesimiz, ortak vicdanımız olan Ä°stiklal Marşı'mızı ilelebet muhafaza edecektir. Ä°stiklal Marşı'mızın kabulünün 97. yıl dönümünde, Mehmet Akif Ersoy baÅŸta olmak üzere, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyor, tüm vatandaÅŸlarımı en kalbi duygularımla selamlıyorum."

Muhabir: Özcan Yıldırım


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER