Genel

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'li Tanal hakkında suç duyurusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret" ve "iftira" suçlarından suç duyurusunda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'li Tanal hakkında suç duyurusu
09-02-2018 17:52

ANKARA

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, kendisi hakkında "terör örgütü propagandası" ve "terör örgütüne yardım ve yataklık" gibi suçlamalarla savcılığa ÅŸikayet dilekçesi veren CHP Ä°stanbul Milletvekili Mahmut Tanal hakkında "CumhurbaÅŸkanına hakaret" ve "iftira" suçlarından suç duyurusunda bulundu.

ErdoÄŸan'ın avukatı Hüseyin Aydın'ın hazırladığı suç duyurusu dilekçesi, Ankara Cumhuriyet BaÅŸsavcılığına verildi.

Suç duyurusu dilekçesinde, Tanal'ın 7 Åžubat'ta baÅŸsavcılığa ErdoÄŸan hakkında, "terör örgütü propagandası", "terör örgütüne yardım ve yataklık", "suçu ve suçluyu övme", "suçluyu kayırma" ve "görevi kötüye kullanmak" suçlamasıyla ÅŸikayette bulunduÄŸu belirtilerek, ÅŸikayet dilekçesinin, içeriÄŸi ve vardığı sonuç itibarıyla akıl, mantık ve vicdanla baÄŸdaÅŸmayan, gerçekle hiçbir iliÅŸkisi bulunmayan, tamamen hakaret ve iftira kastıyla kaleme alınmış ve verilmiÅŸ olduÄŸunun deÄŸerlendirilmesi gerektiÄŸi kaydedildi.

Bütün olarak deÄŸerlendirildiÄŸinde Tanal'ın, ErdoÄŸan'a yönelik mesnetsiz ve hukuka aykırı ithamlarla, hakaret kastıyla hareket ettiÄŸinin açık olduÄŸu bildirilen dilekçede, Tanal'ın, bahse konu eylemiyle ÅŸikayet hakkını istismar ettiÄŸi, hak arama özgürlüÄŸünü kötüye kullanmak suretiyle atılı suçu iÅŸlediÄŸi anlatıldı.

"Åžüpheli, hak arama özgürlüÄŸünü istismar etmiÅŸtir"

Türk Ceza Kanunu'nun 2. bölümündeki "Adliyeye Karşı Suçlar" baÅŸlığı altında iftira, baÅŸkasına ait kimlik bilgilerinin kullanılması, suç üstlenme ve suç uydurma baÅŸta olmak üzere birçok düzenlemeye yer verildiÄŸine iÅŸaret edilen dilekçede, bunların ancak dilekçe hakkı veya iddia ve savunma hakkının kullanılması suretiyle iÅŸlenebilen suçlar olduÄŸu vurgulandı.

"Åžüpheli, mezkur fiili ile iddia ve savunma sınırını aÅŸmış, hak arama özgürlüÄŸünü istismar etmiÅŸtir." ifadelerine yer verilen dilekçede, Tanal'ın dilekçesinde kullandığı söz ve beyanların iftira ve hakaret suçlarını oluÅŸturduÄŸunun sabit olduÄŸu, eyleminin ÅŸikayet hakkının kullanılması kapsamında deÄŸerlendirilemeyeceÄŸi belirtildi ve bu mahiyetteki Yargıtay kararları örnek gösterildi.

Dilekçede, "Sonuç itibarıyla ÅŸüpheli, ÅŸikayet hakkını kötüye kullanmak suretiyle, mesnetsiz ve asılsız iddialarla Sayın CumhurbaÅŸkanımızın onur, ÅŸeref ve saygınlığını rencide etmiÅŸ olduÄŸundan, ÅŸüpheli hakkında atılı suçlardan soruÅŸturma yapılarak, kamu davası açılmasını talep etme gereÄŸi hasıl olmuÅŸtur." deÄŸerlendirmesinde bulunuldu.

Muhabir: Barış Kılıç, Zafer Fatih Beyaz

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER