Genel

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'yi şaha kaldıracağımızın ahdini milletimize verdik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Biz muhalefet gibi sandıkta istediği sonucu alamayınca, milleti suçlayan hatta hakaret eden bir siyasi parti değiliz, asla da olmadık. Biz önce iğneyi kendimize batırdık." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'yi şaha kaldıracağımızın ahdini milletimize verdik
29-05-2018 22:09

ANKARA

CumhurbaÅŸkanı ve AK Parti Genel BaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, partisince Çorlu Heykel Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap eden ErdoÄŸan, sözlerine "Bugün bu meydan bir baÅŸka güzel. Heyecansa heyecan, coÅŸkuysa coÅŸku, birlikse birlik, beraberlikse beraberlik... Çok güzelsin Çorlu. Çok güzelsin TekirdaÄŸ. Ä°nanıyorum ki 24 Haziran'da bir baÅŸka güzel olacaksınız." diyerek baÅŸladı.

"Türkiye'yi hayalleriyle buluÅŸturmanın mücadelesini vereceÄŸiz"

CumhurbaÅŸkanı ve AK Parti Genel BaÅŸkanı ErdoÄŸan, tüm Türkiye'de olduÄŸu gibi Çorlu'da, TekirdaÄŸ'da hep birlikte yeni bir baÅŸlangıç yapacaklarına inandıklarını vurgulayarak, alanda kendisine tezahüratta bulunan kadınlara dönerek, "Zaten bu iÅŸi hanımlar bitirecek çünkü kale içeriden fethedilir." dedi.

Katılımcılar, ErdoÄŸan'ın, "24 Haziran'da güçlü Meclis için, CumhurbaÅŸkanlığında ÅŸahsımı, Meclis'te AK Parti'yi desteklemeye hazır mıyız? 24 Haziran'da güçlü Meclis olmanın yanında güçlü hükümet için CumhurbaÅŸkanlığında ÅŸahsımı, Meclis'te AK Parti'yi desteklemeye hazır mıyız? 24 Haziran'da güçlü Türkiye için CumhurbaÅŸkanlığında ÅŸahsımı, Meclis'te AK Parti'yi desteklemeye hazır mıyız?" sorularına "Evet" yanıtını verdi.

<br class="k-br" />

Yol arkadaÅŸlıklarının, muhabbetlerinin daim olmasını temenni eden ErdoÄŸan, ÅŸöyle devam etti:

"Erken seçim kararı aldığımızdan bu yana önce seçim manifestomuzu açıkladık, ardından da seçim beyannamemizi milletimizle paylaÅŸtık. Önümüzdeki 5 yıl boyunca nasıl bir Türkiye tasavvur ettiÄŸimizi, her iki belgemizde de tüm detaylarıyla ortaya koyduk. Manifestomuzda erdem, irade ve cesaretle Türkiye'yi ÅŸaha kaldıracağımızın ahdini milletimize verdik. Beyannamemizde ise demokrasiden özgürlüklere, tarımdan sanayiye kadar tüm alanlarda ülkemize neler vadettiÄŸimizi, neleri hayata geçireceÄŸimizi tek tek yazdık. Milletimize diÄŸer hizmetler yanında, 146 tane her biri ayrı öneme sahip projeyi gerçekleÅŸtirme sözü verdik. Beyanname ve manifesto, yeni dönemde bize istikamet çizen, yol gösteren pusulamız olacak. Ä°nÅŸallah milletimizin teveccühü ile 24 Haziran'da ipi göÄŸüslersek, gelecek 5 seneyi bu projelerimizi gerçeÄŸe dönüÅŸtürmek için deÄŸerlendireceÄŸiz."

"Durmadık, koştuk, daha da koşacağız"

Durmadan çalıştıklarını, koÅŸtuklarını ifade eden ErdoÄŸan, "George'a raÄŸmen, Soros'a raÄŸmen, Hans'a raÄŸmen çalıştık. Kiminle? Milletimizle. Ä°nÅŸallah 24 Haziran'dan sonra ilk 10'a girmek için çalışacağız. 3 bin 500 dolardan alıp yaklaşık 10 bin doların üzerine, hamdolsun kiÅŸi başına milli geliri çıkardık. Hedef 25 bin dolar. 36 milyar dolar ihracatımız vardı, ÅŸimdi 161 milyar dolar ihracatımız var. Nerelerden nerelere geldik. Durmadık, koÅŸtuk, daha da koÅŸacağız. Hele hele baÅŸkanlık sistemine geçtiÄŸimiz andan itibaren, bu süreç daha da hızlanacak." diye konuÅŸtu.

Ä°hracatta 500 milyar dolara ulaÅŸmayı hedeflediklerini aktaran ErdoÄŸan, 13 milyon olan turist sayısının kendi dönemlerinde 35 milyona çıkardıklarını anlattı.

ErdoÄŸan, bu yıl 40 milyon turist hedeflediklerini dile getirerek, 5 sene içinde 50 milyon turiste ulaÅŸmayı hedeflediklerini kaydetti.

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, daha önce bölünmüÅŸ yolun 6 bin 100 kilometre olduÄŸuna iÅŸaret ederek, ÅŸöyle devam etti:

"Ä°stanbul'dan buralara ÅŸu yolların halini düÅŸünün. Size ben buradan bir ÅŸifre vereceÄŸim. CHP'nin bir milletvekili, bu yolların müteahhidiydi. Bilir misiniz, parasını alamıyordu parasını. BaÅŸbakan oldum, parasını ödedim ama bunlar kadr-ü kıymet bilmezler. Parasını alamıyordu. Biz buyuz."

"Çorlu'yla Ä°stanbul arasında fark var mı?" diye soran ErdoÄŸan, "Siz zaten Ä°stanbul'u biliyorsunuz ÅŸimdi 29 Ekim'den sonra yeni bir Ä°stanbul'u tanıyacaksınız. Ä°stanbul'un dünyanın ilk üçü içinde olan havalimanının açılışını yapacağız. Bu havalimanı, yılda 90 milyon yolcu kapasiteli olacak. Ä°nÅŸallah 2023'te bu kapasite 150 milyona çıkacak." ifadelerini kullandı.

"Bunların derdi Türkiye'yi yönetmek falan deÄŸil"

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan ÅŸunları söyledi:

"Biz Türkiye'yi büyütmenin, ekonomimizi kalkındırmanın, milletimize en üst düzeyde hayat standartları saÄŸlamanın gayretindeyiz. Peki muhalefetin adayları ne yapıyor? Biz daha müreffeh, daha güçlü bir gelecek vizyonu ortaya koyarken, muhalefetin adayları ne vadediyor, söyleyeyim mi? Koskoca bir hiç."

"Bunların derdi Türkiye'yi yönetmek falan deÄŸil, bunlar daha kendi partilerinin iç mücadelesinden, iç kavgalarından çıkamamışlar. Türkiye'nin yönetimine talip oluyorlar. CumhurbaÅŸkanı adayı kendi partisinde kongre kazanamamış bir isim." diyen CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan ÅŸunları söyledi:

"Bu ülkenin ve milletin hayrına ne varsa ona bunlar kafayı takmış, bununla uÄŸraşıyorlar. Bazılarının ne dediÄŸi, neyi savunduÄŸu, neyi hedeflediÄŸi zaten belli bile deÄŸil. Milletimizin bu savrukluÄŸa, bu dağınıklığa, bu akıl tutulmasına prim vereceÄŸini zannediyorlar. Aslında benim aziz milletim, bu karikatür tiplere en güzel cevabı 1,5 asır önce 'Sen herkesi kör, alemi sersem mi sanırsın' diyerek Ziya PaÅŸa vermiÅŸ. Bunlar da milleti kendileri gibi vizyonsuz, basiretsiz, kifayetsiz sanıyorlar. Bu milletin aklını, vicdanını, hafife alıyorlar. Bu millet çok zekidir."

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, "Bay Kemal'in aday olamamasının sebebi ÅŸu, kazanamayacağını biliyor. Bunu (Ä°nce) topun aÄŸzına sürdü iÅŸi bitirelim diye. 2023 hedeflerimize ulaÅŸana kadar, evlatlarımıza çok daha güçlü, müreffeh bir ülke bırakana kadar bu mücadeleyi sürdüreceÄŸiz." ÅŸeklinde konuÅŸtu.

"İnce ince bu işleri anlatacağız"

CumhurbaÅŸkanı adaylarından birinin, "Ben böyle havalimanı iÅŸleriyle uÄŸraÅŸmam." dediÄŸini aktaran ErdoÄŸan, "Sen ne iÅŸle uÄŸraşırsın ki. 'Bütçede para yok, bunlar havalimanı, Kanal Ä°stanbul yapıyorlar' diyor. Para olduÄŸu zaman iÅŸ kolay, para olmadan iÅŸ yapabiliyor musun? Ne demek bu. Ben ekonomistim, kaynakları çeÅŸitlendireceksin. Dünyaya biz bunun dersini verdik. 'Nedir?' derseniz söyleyeyim. Ekonomiye ÅŸunu getirdik. BOT denilen bir sistem. Kamu-özel ortaklığı denilen bir sistem. PPP denilen sistem. Åžimdi anlaşılan o ki Ä°nce (Muharrem Ä°nce) bu iÅŸleri bilmiyor. Ona ince ince bu iÅŸleri anlatacağız. ÖÄŸrenmesi lazım. Sayın Ä°nce, biz Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü neyle yaptık? Ä°ÅŸte bu sistemle yaptık. Biz ÅŸu anda o dediÄŸim 3. havalimanını yine bu sistemle yaptık." diye konuÅŸtu.

ErdoÄŸan, yeni havalimanının açılmasıyla dünyanın buraya hayran kalacağını, turist sayısının patlama yapacağını belirterek, "Bu havalimanını gördükten sonra, 'Türkiye'ye, Ä°stanbul'a gidilmez de nereye gidilir ya' diyecekler. Ä°ÅŸ bilenin, kılıç kuÅŸananın." dedi.

Ä°ktidara geldiklerinde 26 havalimanını devraldıklarını hatırlatan ErdoÄŸan, bu sayıyı 55'e çıkardıklarını söyledi.

ErdoÄŸan, "Havayolu, halkın yolu olacak." dediklerini ve bunu baÅŸardıklarını anlatarak, lüks otobüs fiyatına artık uçaklarla gidilmesini saÄŸladıklarını ifade etti.

Ä°stanbul'la birlikte 9 yeni havalimanı daha yapıldığına dikkati çeken ErdoÄŸan, "Ä°stiyoruz ki benim vatandaşım, benim Ahmedim, benim Mehmedim, benim Hasanım, Hüseyinim, AyÅŸem, Fatmam, Haticem. Evinden arabasına atlasın, yarım saatte havalimanına gitsin, oradan da bir saatte 1,5 saatte herhangi bir ÅŸehre gitsin ama beyefendi 'yok' diyor, 'ben bunlara para ayıramam' diyor." diye konuÅŸtu.

ErdoÄŸan, cumhuriyet tarihi boyunca 79 senede 6 bin 100 kilometre bölünmüÅŸ yol yapıldığına iÅŸaret ederek, kendilerinin ise buna 16 senede 20 bin kilometre bölünmüÅŸ yol ilave ettiklerinin altını çizdi.

"Bay Kemal ne ki onun adayı ne olsun"

CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu'nun bir zamanlar SSK Genel Müdürü olduÄŸunu hatırlatan ErdoÄŸan, "Onun zamanında hastanelerimizin halini biliyorsunuz deÄŸil mi? Bay Kemal ne ki onun adayı ne olsun." dedi.

CumhurbaÅŸkanı ve AK Parti Genel BaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, Ä°stanbul'da Ä°kitelli'de dev bir ÅŸehir hastanesi yapacaklarını dile getirdi. Açılışı yapılan 5 ÅŸehir hastanesinden görüntüleri miting alanındaki vatandaÅŸlara izleten ErdoÄŸan, bu hastanelerin özelliklerini anlattı.

"BaÅŸustalık dönemine hazırlanıyoruz"

Türkiye'nin hızlı treni AK Parti ile tanıdığını, hızlı treni sıfırdan alıp 1123 kilometreye yükselttiklerini dile getiren ErdoÄŸan, ÅŸunları kaydetti:

"Hızlı tren hatlarımızı inÅŸallah 13 bin kilometreye ulaÅŸtıracağız. Karayolu tüneli uzunluÄŸumuz 700 kilometreye, 556 kilometre uzunluÄŸundaki köprü ve viyadüklerimizi de 673 kilometreye taşıyacağız. Ama sizin çok daha iyi bildiÄŸiniz, bak 18 Mart Köprüsü'nü yapıyor muyuz? Ä°ki tarafta da temeller atıldı, sondajlar tamam. Bundan sonra artık buradan da Asya'yı Avrupa'ya o köprüyle birbirine baÄŸladık. Ä°ÅŸ yapıyoruz iÅŸ. Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanlığım çıraklık dönemimdi. BaÅŸbakanlık dönemimiz kalfalık dönemimiz oldu, ustalık dönemimiz oldu. CumhurbaÅŸkanlığı dönemimiz ise ant olsun ustalık döneminin devamı oldu. Åžimdi de baÅŸustalık dönemine hazırlanıyoruz. Sizler eÄŸer bu noktada 'Yürü baÅŸkan' dediÄŸiniz takdirde 'Eyvallah' deyip yürürüz."

Havanda su dövmüyoruz"

CumhurbaÅŸkanı ve AK Parti Genel BaÅŸkanı ErdoÄŸan, muhalefetin adayları gibi havanda su dövmediklerini vurgulayarak, konuÅŸmasını ÅŸöyle sürdürdü:

"Biz, ÅŸu ana kadar hiçbir baÅŸarıları, hiçbir eserleri olmayan diÄŸerleri gibi afaki ÅŸeylerden bahsetmiyoruz. Milletimizin karşısına çıktığımızda, burada olduÄŸu gibi önce yaptıklarımızı tek tek sayıyor, hesabımızı veriyor, sonra da yeni dönem için oy istiyoruz. Son 16 yılda hayata geçirdiÄŸimiz projeleri de önümüzdeki 5 yıl boyunca hayata geçireceÄŸimiz 146 projeye referans kılıyoruz. Bugüne kadar yaptığımız hizmetler, gelecek 5 yılda yapacağımız hizmetlerin teminatıdır. AK Parti olarak ÅŸimdiye kadar yapamayacağımız hiçbir ÅŸeyin sözünü milletimize vermedik. Ne söz vermiÅŸsek, vatandaşımıza neyi taahhüt etmiÅŸsek Allah'ın izniyle onları hayata geçirdik."

Laf üzerine laf koymanın deÄŸil, taÅŸ üstüne taÅŸ koymanın çabasında olduklarını dile getiren ErdoÄŸan, ÅŸöyle konuÅŸtu:

"Türkiye'yi büyütmenin, ekonomimizi kalkındırmanın, milletimize en üst düzeyde hayat standartları saÄŸlamanın gayretindeyiz. Peki muhalefetin adayları ne yapıyor? Biz daha müreffeh, daha güçlü bir gelecek vizyonu ortaya koyarken, muhalefetin adayların ne vadediyor? Söyleyeyim mi? Koskoca bir hiç. Ortada Türkiye'nin önünü açacak doÄŸru düzgün hiçbir vaatleri yok. Milletin sıkıntısını çözecek, ülkemize yeni ufuk kazandıracak tek projeleri dahi yok. Hepsinin de ortak vaadi Tayyip ErdoÄŸan'ı indirmek. Öyle. Hepsinin ortak paydası Tayyip ErdoÄŸan düÅŸmanlığı. Bir de sabah akÅŸam bizim hayata geçirdiÄŸimiz projeleri yıkmaktan, kapatmaktan, engellemekten bahsediyorlar. Kafayı Kanal Ä°stanbul'a, yeni havalimanına, CumhurbaÅŸkanlığı Külliyesi'ne, yerli marka otomobile... Ne diyorlar? 'Bunlar 20 yıl geriden geliyorlar.' 'Yerli otomobil' dedik ya, 5 babayiÄŸit buldum ya, Türkiye'nin bu sektörlerde en baÅŸarılı olan 5 firmasını bir araya getirdim. Åžimdi de Kanal Ä°stanbul."

Mitinge katılanlara Kanal Ä°stanbul'un tamamlandığında nasıl görüneceÄŸine iliÅŸkin video izlettiren ErdoÄŸan, "Ä°ÅŸte Kanal Ä°stanbul. Bu ÅŸimdi ön animasyon çalışmaları. Bu proje çalışmaları tabii ki daha da iyi olacak. Siz buraları tabii çok kullanacaksınız. Kanal Ä°stanbul'u çok kullanacaksınız. Kanalı deÄŸil tabii. Oradaki bir ÅŸehirden bir diÄŸer ÅŸehire geçiÅŸi. Siz güzelliÄŸi görüyor musunuz?" diye sordu.

"Buradan çok ciddi de para kazanacağız"

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, geçenlerde boÄŸazda bir geminin yalıya çarptığını, daha önce de bir tanker kazasının yaÅŸandığını hatırlatarak, ÅŸunları dile getirdi:

"Ä°ÅŸte onun alternatifi Kanal Ä°stanbul. Karadeniz'den Marmara'ya geçiÅŸler böyle olacak. Kanal Ä°stanbul böyle olacak. Buradan çok ciddi de para kazanacağız. Ama anlamaz bunlar bu iÅŸlerden. Velhasıl bu ülkenin ve milletin hayrına ne varsa bunlar kafayı takmış, bununla uÄŸraşıyorlar. Bazılarının ne dediÄŸi, neyi savunduÄŸu, neyi hedeflediÄŸi zaten belli bile deÄŸil. Milletimizin bu savrukluÄŸa, bu dağınıklığa, bu akıl tutulmasına prim vereceÄŸini zannediyorlar. Aslında benim aziz milletim, bu karikatür tiplere en güzel cevabı 1,5 asır önce 'Sen herkesi kör, alemi sersem mi sanırsın' diyerek Ziya PaÅŸa vermiÅŸ. Bunlar da milleti kendileri gibi vizyonsuz, basiretsiz, kifayetsiz sanıyorlar. Bu milletin aklını, vicdanını, hafife alıyorlar. Bu millet çok zekidir. Biz zamanlar bu CHP'liler ne dediler benim milletime? 'GöbeÄŸini kaşıyan adam', 'bidon kafalı' dediler. Ya siz böyle dediÄŸiniz sürece zaten bu millet sizi oralara götürmez."

"Cumhurbaşkanı adayı kendi partisinde kongre kazanamamış bir isim"

Göreve geldiklerinde Türkiye'de devletin tüccar olduÄŸunu ifade eden ErdoÄŸan, ÅŸunları söyledi:

"Biz geldikten sonra 'Devlet tüccarlığı bırakacak.' dedik. Bunun adımlarını attık. Hamdolsun ondan sonra da sıçradık, buralara öyle geldik. Ama bunlar bu iÅŸten anlamaz çünkü bunlar devletçi. Devletçi kafaları var bunların. O devletçi kafalarla da özel sektörün güçlenmesini istemezler. Biz, bunların hepsini bir kenara koyduk. Åžayet bunlar milleti tanısaydılar, her gidenin 'Allah razı olsun' dediÄŸi 5 yıldız otel konforunda hizmet sunan ÅŸehir hastanelerine düÅŸmanlık etmezlerdi. Bu ülkeyle ÅŸöyle kıyısından köÅŸesinden ufacık baÄŸları olsa, büyümenin yıkmakla deÄŸil, yapmakla, inÅŸa etmekle gerçekleÅŸeceÄŸini anlarlardı. Bunların derdi Türkiye'yi yönetmek falan deÄŸil, bunlar daha kendi partilerinin iç mücadelesinden, iç kavgalarından çıkamamışlar, Türkiye'nin yönetimine talip oluyorlar. CumhurbaÅŸkanı adayı kendi partisinde kongre kazanamamış bir isim."

ErdoÄŸan, CHP'nin cumhurbaÅŸkanı adayı Muharrem Ä°nce'nin kongre kazanamadığını anlatırken, Ä°nce'nin daha önce kongrede ve Meclis'te yaptığı konuÅŸmalardan bazı bölümleri vatandaÅŸlara izletti. ErdoÄŸan, ÅŸöyle devam etti:

"Merak ediyorum 24 Haziran'dan sonra kendisi ne yapacak? O da önemli. Bay Kemal'in aday olamamasının sebebi ÅŸu, kazanamayacağını biliyor. Bunu topun aÄŸzına sürdü iÅŸi bitirelim diye. Güya ülkeyi yönetmeye talip cumhurbaÅŸkanı adayı aÅŸağıda kös kös oturuyor, yüreÄŸi yetmediÄŸi için oraya aday olmayan, bu konuda hiçbir yetkisi, hiçbir hükmü bulunmayan bir baÅŸkası çıkmış program açıklıyor. Ya seçim beyannamesini genel baÅŸkan mı açıklar yoksa aday mı açıklar? Aday açıklar ya. Genel baÅŸkanla ne alakası var? Çünkü meydanlarda cumhurbaÅŸkanı adayı olarak koÅŸacak olan o? Ama o açıklamıyor, 'Otur sen, onu da ben açıklayacağım.'diyor. Ya siz milletle dalga mı geçiyorsunuz? Siz bu milletle oyun mu oynuyorsunuz? Biz iÅŸte böyle çift baÅŸlılık olmasın diye CumhurbaÅŸkanlığı Hükümet Sistemi'ni getirdik. Bunlar Türkiye'yi yeniden iki baÅŸlılığa döndürmeye çalışıyor."

Katılımcılara, "24 Haziran'da tercihimizi güçlü hükümetten yana kullanıyor muyuz, güçlü Türkiye'den yana kullanıyor muyuz, vakit birlik vakti diyor muyuz?" diye soran ErdoÄŸan, gelen "Evet" yanıtı üzerine, "MaÅŸallah sizin bu sesiniz onları uyandırmaya yetmezse, 24 Haziran akÅŸamı nasıl olsa sandıklar açılınca uyanacaklar. Bunlar istedikleri gibi kurusıkı misali atıp tutabilirler, nasıl olsa Türkiye'yi yönetmek, millete hizmet etmek gibi bir dertleri yok." dedi.

"Bunlarda yalan aramadığın kadar"

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, bölünmüÅŸ yollardaki 16 yıllık baÅŸarıyı demiryollarında da saÄŸladıklarını belirtti. TekirdaÄŸ-Muratlı hattının tamamlandığını ve burayı iÅŸletmeye açtıklarını aktaran ErdoÄŸan, 150 yıldır yenilenmeyen Rumeli Demiryolu'nun TekirdaÄŸ kısmının tamamının yenilendiÄŸini, 230 kilometre güzergahta çift hatlı hem yük hem de yolcu taşımacılığı yapılacak Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesi ile ilgili çalışmaların da devam ettiÄŸini söyledi.

Trakya GeliÅŸim Projesi'ni uygulamaya koyduklarını, bu projeyle bölgede gelecek yıl sonuna kadar 10 milyar liralık yatırım gerçekleÅŸtirileceÄŸini belirten ErdoÄŸan, ÅŸöyle devam etti:

"TekirdaÄŸ'a 3 baraj, 4 gölet inÅŸa ettik. Bir baraj ve 7 göletin daha inÅŸası sürüyor. Ergene'yi kurtarmak için yürüttüÄŸümüz çalışmalarla Ergene Nehri'nin su kalitesinde ciddi seviyelerde iyileÅŸme saÄŸlandı, kirlilik azalmaya baÅŸladı. Ergene Havzası'nda son teknolojiye sahip 13 ileri biyolojik atık su arıtma tesisi inÅŸa ettik ve hepsini hizmete aldık. Bu 13 tesisten 6'sını TekirdaÄŸ'da yaptık. Çerkezköy, Çorlu, Hayrabolu, Malkara, Muratlı ve Saray ilçelerine ileri biyolojik atık su arıtma tesisini biz kazandırdık. Aslında belediyelerin görevi olan bu tesisleri onlar yapmadığı için biz DSÄ° ile yaptık. Belediyeler Trakya'da sadece atık su tesisinde deÄŸil hemen her konuda sınıfta kalıyorlar. Biz 2 yılda koskoca Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü tamamladık, TekirdaÄŸ'da, Edirne'de, Çanakkale'de ana muhalefetin belediyeleri aynı uzunluktaki yol inÅŸaatlarını 3-4 yıldır bitiremiyorlar. Biz BoÄŸaz'ın altını delerek tamamladığımız Avrasya Tüneli'nin uzunluÄŸundaki yolları aynı sürede yapamayan bu belediyelere ilk seçimlerde derslerini vereceÄŸinize inanıyorum. Ergene Nehri'ni kirlilikten tamamen kurtarmak için sanayi bölgelerinde de müÅŸterek atık su arıtma tesisleri kurulması gerekiyor. Bu ÅŸekilde temizlenen atık sular, 42 kilometre kara hattı, 19 kilometre tünel ve 4,5 kilometre derin deniz deÅŸarjı ile Marmara Denizi'ne verilecek."

TekirdaÄŸlı çiftçilere ÅŸu ana kadar 3 milyar lira tarım desteÄŸi verildiÄŸini dile getiren ErdoÄŸan, "Çıkmış bu Bay Kemal diyor ki 'Çiftçi aÄŸlıyor'. Parayı veren biziz. 3 milyar lira sadece TekirdaÄŸlı çiftçilere verdik. KüçükbaÅŸ ve büyükbaÅŸ hayvancılık yapan çiftçilerimize hayvan ve alet ekipmanda yüzde 50 hibe veriyoruz. Åžimdi birileri çıkmış çiftçiye mazotu indirimli vereceÄŸiz diyor. Niye yalan söylüyorsun, biz zaten o iÅŸi yaptık yapıyoruz. Biz, kayıt sistemi içinde olan çiftçimizin kullandığı mazotun yarısını takip eden dönemde kendisine destek olarak zaten geri veriyoruz. Haberleri yok. Ne diyor CumhurbaÅŸkanı Adayı? Diyor ki 'EÄŸitimi bedava yapacağız.' KardeÅŸlerim, soruyorum gençler; ÅŸu anda eÄŸitim paralı mı? Harç ödemesi var mı? Burs alıyor musunuz? Lisansta, lisansüstünde, doktorada burslar veriyor muyuz? Çıkıyor yalan söylüyorlar. 'Ücretsiz yapacağız' diyor. Zaten ücretsiz. Yavrularımızın sıralarının üstüne okullar açılırken kitapları koyan biz deÄŸil miyiz? Ücretsiz olarak kitaplarını vermiyor muyuz? Böyle de yalan olur mu ama bunlarda yalan aramadığın kadar." diye konuÅŸtu.

Muhalefetin söylemlerini eleÅŸtirmeyi sürdüren ErdoÄŸan, "Åžimdi bir çıkardılar kurdaki dalgalanma... ÖTV oranlarını kullanarak akaryakıt fiyatlarını da sabitledik. Tamam? Toprak Mahsulleri Ofisi aracılığıyla çiftçilerimizin ürünlerini hakkı olan deÄŸerden ve ihtiyaçları olduÄŸu zaman da satabilmelerini temin ediyoruz. TekirdaÄŸ'ın verimli ovalarını SÄ°T alanı olarak koruma altına aldık. Türkiye'yi ve TekirdaÄŸ'ı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiÄŸi muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkartana kadar durmadan çalışacağız." diye konuÅŸtu.

Muhabir: Hatice Åženses Kurukız,Sefa Mutlu,Murat Paksoy,Arif Yakıcı,Andaç Hongur,Etem Geylan

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER