Genel

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milletimiz kendini dev aynasında görenlere sinek olduklarını gösterdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletimizin 23-30 yıllık beşeri birikimle kendilerine dev aynasında görenlere 15 Temmuz'daki duruşuyla adeta sinek olduklarını gösterdiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milletimiz kendini dev aynasında görenlere sinek olduklarını gösterdi
08-05-2017 00:25

Ä°STANBUL

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, "Fikirlerin rahatça konuÅŸulup tartışılmadığı yerde ÅŸiddet devreye girer. Bunun için biz düÅŸünce ve ifade özgürlüÄŸünü, baÅŸkalarının da aynı haklara saygı göstermeleri ÅŸartıyla sonuna kadar savunduk, destekledik. Son 14 yılda klavyelerin, tabelaların, harflerin, kelimelerin üzerindeki birçok yasağı biz kaldırdık. On yıllardır yazı ve fikir hayatımıza musallat olan tek tipçi, vesayetçi anlayış yerine farklılıkları zenginlik olarak gören, düÅŸüncenin önünü açan bir bakış açısını biz ikame ettik." dedi.

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, Haliç Kongre Merkezinde düzenlenen "Ä°stanbul Meridyen Open '17 Uluslararası Münazara Turnuvası"nın ödül töreninde yaptığı konuÅŸmada, uluslararası bir boyut kazanan bu turnuvanın düzenlenmesinde, bugünlere gelmesinde emeÄŸi geçenlere teÅŸekkür etti.

"Ä°fade özgürlüÄŸünü sadece kendi düÅŸüncelerini ifade edilebilmesi olarak görenlerle elbette anlaÅŸamadık" diyen ErdoÄŸan sözlerini ÅŸöyle sürdürdü:

"Çünkü biz insanı eÅŸref-i mahlukat olarak gören medeniyetin mirasçılarıyız. Biz, yaradılanı severiz yaradandan ötürü diyen bu yaklaşımdan hareketle tüm insanlara saygı duyan bir anlayışa mensubuz. Böyle olduÄŸu için de çoÄŸulculuk ve özgürlükçülük konusunda en küçük bir sıkıntımız yok. Ülkemizin ve dünyanın her yerinde tüm farklı inanç, düÅŸünce, meÅŸrep gruplarıyla karşılıklı görüÅŸ alışveriÅŸimiz olmuÅŸtur."

"Bize her türlü donanıma sahip bir gençlik lazım"

"Bize sorgusuz, sualsiz biat eden cahil bir gençlik deÄŸil, neye inandığını, neyi savunduÄŸunu, neyin mücadelesini verdiÄŸini bilen, bunun için gereken her türlü donanıma sahip bir gençlik lazım." ifadelerini dile getiren ErdoÄŸan, "15 Temmuz gecesi gördük ki iÅŸte bu vasıflara sahip gençlik, gerektiÄŸinde ülkesi ve milleti için, istiklali ve istikbali için gözünü kırpmadan canını dahi ortaya koyabilmektedir." ÅŸeklinde konuÅŸtu.

"Milletimiz bunlara sinek olduklarını göstermiÅŸtir"

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, "Bu ülkenin geçtiÄŸimiz 20-30 yıllık beÅŸeri birikimine gözlerini dikenlerin, devÅŸirdikleri kitleye bakarak kendilerini dev aynasında gördükleri anlaşılıyor. Milletimiz 15 Temmuz'daki duruÅŸuyla bunlara dev deÄŸil, adeta sinek olduklarını göstermiÅŸtir." deÄŸerlendirmesinde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER