Genel

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin telefonda görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin telefonda görüştü
31-01-2018 17:30

ANKARA (AA) - CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, Rusya Federasyonu Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin ile telefonda görüÅŸtü.

CumhurbaÅŸkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Soçi’de düzenlenen Ulusal Diyalog Kongresi, Zeytin Dalı Harekatı ve Ä°dlib dahil olmak üzere Suriye ile ilgili son geliÅŸmeler hakkında deÄŸerlendirmede bulunulan görüÅŸmede, ikili iliÅŸkilere de deÄŸinildi.

ErdoÄŸan ve Putin, Ulusal Diyalog Kongresi’nde yaÅŸanan bazı sorunlara raÄŸmen, elde edilen neticenin önemli bir kazanım olduÄŸuna dikkati çekti. Anayasa Komitesi kurulması konusunda atılan adımın en önemli sonuç olduÄŸuna iÅŸaret eden iki lider, kaydedilen geliÅŸmenin Astana'nın yanı sıra Cenevre süreci ve BM Güvenlik Konseyinin 2254 Sayılı Kararı açısından da bir katma deÄŸer niteliÄŸi taşıdığını vurguladı.

GerginliÄŸi azaltma bölgesi olan Ä°dlib'de yaÅŸanan güvenlik sorunlarına deÄŸinen iki lider, Türkiye’nin gözlem noktaları oluÅŸturma sürecine ivme kazandırma konusunda da mutabık kaldı.

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, Zeytin Dalı Harekatı hakkında Putin ile bilgi paylaşımında da bulundu. Karşılıklı anlayış ve iÅŸ birliÄŸinin öneminin altını çizen iki lider, Akkuyu Nükleer Güç Santrali ve TürkAkım projelerine deÄŸindikleri görüÅŸmede, ikili iliÅŸkileri her alanda geliÅŸtirme kararlılıklarını da teyit etti.

Muhabir: Enes Kaplan

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER