Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya'nın başkenti Moskova'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin bir araya geldi
08-04-2019 17:52

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya'nın başkenti Moskova'ya geldi. Erdoğan'ın bulunduğu özel TC-TUR uçağı saat 13.21'de Moskova'daki Vnukovo-II Havalimanı'na indi. Havalimanından ayrılan Erdoğan, Kremlin Sarayına gelerek Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldi.

İkili ilişkiler ve bölgesel sorunlar hakkında görüşme yapılacağını kaydeden Erdoğan, "Birçok alanlarda gerek siyasi, gerek askeri, stratejik, ekonomi, kültürel görüşmelerimiz olacak. Gerekli ikili ilişkilerimiz, gerek bölgesel konular noktasında yapacağımız görüşmelerle yoğun bir görüşme trafiği olacak. Üç tane anlaşma aramızda imzalanacak. Bunlarla geleceğe yönelik bir adımı atmış oluyoruz. Sizin de ifade ettiğiniz gibi ticaret hacminde yüzde 15 artış söz konusu. Belirlediğimiz bir hedef vardı, hedefimiz 100 milyar dolara yürümek. Aramızdaki Türk akımında deniz kısmı bitmiş durumda. Karadaki adımlar da planlandığı gibi yürümekte. Hedefimiz, takvim içinde bitirmek" ifadelerini kullandı.

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER