Genel

Cumhurbaşkanı Erdoğan için Roma'da olağanüstü güvenlik

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Papa Franciscus'un davetlisi olarak Vatikan'a yapacağı iki günlük resmi ziyaret dolayısıyla Roma'da olağanüstü güvenlik önlemleri alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan için Roma'da olağanüstü güvenlik
04-02-2018 16:02

ROMA (AA) - CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın Papa Franciscus'un davetlisi olarak Vatikan'a yapacağı iki günlük resmi ziyaret dolayısıyla Roma'da güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı.

Ä°talya'nın resmi ajansı ANSA'nın haberine göre, CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın Vatikan'a bugün baÅŸlayacak iki günlük resmi ziyareti dolayısıyla Ä°talya'nın baÅŸkenti Roma'da olaÄŸanüstü güvenlik önlemleri alındı.

Bugün itibarıyla CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan ÅŸehirden ayrılana kadar Roma'da yaklaşık 3 bin 500 kolluk kuvveti görev yapacak.

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın geliÅŸinden saatler önce ÅŸehirde en yüksek seviyeye çıkarılan güvenlik önlemleri çerçevesinde Roma'da bazı yollar trafiÄŸe kapatılacak.

Kolluk kuvvetleri, CumhurbaÅŸkanlığı konvoyu için belirlenen özel rotaların güvenliÄŸinden emin olmak adına çok yoÄŸun mesai harcıyor. Rotaların güvenliÄŸi hem polis kuvvetleriyle hem de güvenlik kamera sistemleriyle her an takip edilerek saÄŸlanıyor.

Ziyaret boyunca "nükleer, biyolojik, kimyasal ve radyolojik" tehlikelere karşı eÄŸitilen NBCR timleri de görev başında olacak.

Roma'da "yeÅŸil bölge"

Ä°talya'nın önde gelen gazetelerinden La Repubblica'nın haberine göre 3 bin 500 kolluk kuvveti ve NBRC timlerinin yanı sıra Roma'da "yeÅŸil bölge" oluÅŸturuldu.

Ä°lan edilen "yeÅŸil bölge" kapsamında CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın ziyareti boyunca ÅŸehirde hiçbir gösteriye izin verilmeyecek. Böylece terör örgütü PYD/PKK'nın olası provokasyon ve yasa dışı eylemleri önlenmiÅŸ olacak.

Türkiye'den Vatikan'a 59 yıl sonra ilk kez CumhurbaÅŸkanı düzeyinde bir ziyaret gerçekleÅŸmiÅŸ olacak. Ziyaret kapsamında CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, Papa Franciscus'la yapacağı görüÅŸmenin ardından Vatikan Devlet Sekreteri (BaÅŸbakan) Kardinal Parolin'i kabul edecek.

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, Vatikan ziyaretinin ardından Roma'da Ä°talya CumhurbaÅŸkanı Sergio Mattarella'yla çalışma yemeÄŸinde bir araya gelecek ve Ä°talya BaÅŸbakanı Paolo Gentiloni ile görüÅŸecek.

Muhabir: Ecenur Çolak

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER