Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan S-400 yorumu: 'Bu iş bitmiştir'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, S-400 savunma sistemlerinin teslimi konusunda, "Anlaşmamız bitmiştir. Teslimat sürecinde olan bir anlaşmayı inkar etmemiz yakışmaz. Bu iş bitti" dedi. Erdoğan, ABD yaptırımları ile ilgili "Öyle bir görüntü yok. Stratejik ortaklar arasında o

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan S-400 yorumu: 'Bu iş bitmiştir'
29-06-2019 19:22

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi'ne ilişkin INTEX Osaka Fuar Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında konuştu. Toplantının başında ev sahibi Japon makamlarına teşekkür eden Erdoğan, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmasında mülteci sorununa değinen Erdoğan, Türkiye'nin 3.6 milyon Suriyeli'ye ev sahipliği yaptığını hatırlattı. İnsan hakları konusunda batılı devletlerin insanlık sınavından geçemediğini belirten Erdoğan, Türkiye'nin mültecilere yardımlarını sürdürebilmesi için uluslararası toplumların da elini taşın altına koyması gerektiğini belirtti.

Gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti konusunda da konuşan Erdoğan, cinayetin üzerinin örtülmemesi için çaba sarf ettiklerinin altını çizdi. "Kaşıkçı cinayetinin aydınlığa kavuşturulması, sorumlulardan hesap sorulması uluslararası toplumun görevidir" diyen Erdoğan, konuyla ilgili bir soru üzerine konuyu yeterince gündeme getirmeyen dünya basınını eleştirdi. "Doların alamayacağı şeyler olmalı. Onlardan birinin de kalem olduğuna" inanıyorum diyen Erdoğan, konunun üzerine gidilmesi çağrısında bulundu.

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER