Genel

Cumhurbaşkanı Erdoğan 41 günde 44 ilde miting yaptı

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart yerel seçim maratonunda, 41 günde 44 il ve 14 ilçede düzenlenen mitinglerde vatandaşlara hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 41 günde 44 ilde miting yaptı
21-03-2019 16:10

ANKARA (AA) - Türkiye CumhurbaÅŸkanı ve AK Parti Genel BaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, 31 Mart yerel seçim maratonunda 41 günde 44 il ve 14 ilçede düzenlenen mitinglerde vatandaÅŸlara hitap etti.

AA muhabirinin derlediÄŸi bilgilere göre, ErdoÄŸan'ın 31 Mart Mahalli Ä°dareler Seçimleri için miting maratonu 8 Åžubat'ta Sivas'ta baÅŸladı.

Miting maratonuna 9 Åžubat'ta Aydın'da devam eden ErdoÄŸan, 12 Åžubat'ta Kastamonu ve Çorum, 15 Åžubat'ta Bursa, 16 Åžubat'ta Edirne, 17 Åžubat'ta da Afyonkarahisar ve Balıkesir mitinglerinde halka buluÅŸtu.

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, Burdur ve Isparta mitinglerini 18 Åžubat'ta, Denizli ve Manisa mitinglerini 21 Åžubat'ta, MuÄŸla mitingini 22 Åžubat'ta, KahramanmaraÅŸ mitingini 23 Åžubat'ta, Kayseri ve Hatay mitinglerini de 24 Åžubat'ta gerçekleÅŸtirdi.

ErdoÄŸan, 25 Åžubat'ta Yozgat ve Tokat, 26 Åžubat'ta Giresun ve Erzincan, 28 Åžubat'ta da Erzurum'daki mitinglerde vatandaÅŸlara hitap etti.

Ardahan'da 1 Mart'ta vatandaÅŸlarla bir araya gelen ErdoÄŸan, 2 Mart'ta Rize ve Trabzon'da halka hitap etti.

Partisince 3 Mart'ta Ordu ve Samsun'da düzenlenen mitinglerde vatandaÅŸlarla buluÅŸan CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, 4 Mart'ta ise Zonguldak ve Bartın mitinglerine katıldı.

Malatya'da 6 Mart'ta halka seslenen ErdoÄŸan, 7 Mart'ta da Mardin ve Siirt'teki mitinglerde vatandaÅŸlarla bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 8 Mart'ta Şanlıurfa, 9 Mart'ta Elazığ ve Diyarbakır, 10 Mart'ta ise Adana ve Mersin'deki mitinglere katıldı.

Şırnak ve Hakkari mitinglerini 11 Mart'ta gerçekleÅŸtiren ErdoÄŸan, 15 Mart'ta Gaziantep'de, 16 Mart'ta da TekirdaÄŸ'da vatandaÅŸlara hitap etti.

Ä°zmir'de MHP ile ortak miting

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, MHP Genel BaÅŸkanı Devlet Bahçeli ile 17 Mart'ta, AK Parti-MHP ortak Ä°zmir mitinginde halka seslendi. ErdoÄŸan, aynı gün Antalya'da vatandaÅŸlarla bir araya geldi.

Erdoğan, 19 Mart'ta da partisinin Kocaeli ve Sakarya mitinglerine katıldı.

Böylece 44 ilde vatandaÅŸlarla mitinglerde bir araya gelen ErdoÄŸan, bugün de EskiÅŸehir ve Kütahya'da düzenlenecek mitinglerde halka hitap edecek.

14 ilçede miting yaptı

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, Ä°stanbul'da 5 Mart'ta Sancaktepe, Eyüpsultan ve Esenyurt'ta, 12 Mart'ta Küçükçekmece, Avcılar, Beylikdüzü ve Büyükçekmece'de, 16 Mart'ta GaziosmanpaÅŸa ve Zeytinburnu'nda, 19 Mart'ta da Üsküdar mitinglerinde vatandaÅŸlarla buluÅŸtu.

Ä°skenderun ve Belen'de 10 Mart'ta halka seslenen ErdoÄŸan, 14 Mart'ta Ankara'nın Yenimahalle ilçesi ile 19 Mart'ta Zonguldak'ın EreÄŸli ilçelerinde vatandaÅŸlara hitap etti.

Televizyon programları

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, mitinglerin yanı sıra televizyonların canlı yayın programlarına da katıldı. 7 ayrı canlı yayın programına iÅŸtirak eden ErdoÄŸan, gündeme iliÅŸkin gazetecilerin sorularını yanıtladı.

ErdoÄŸan, 15 Åžubat'ta ATV-A Haber ortak canlı yayını, 23 Åžubat'ta CNN Türk-Kanal D ortak yayını, 26 Åžubat'ta da NTV-Star TV ortak canlı yayını, 7 Mart'ta Kanal 24 ve TV 360 ortak yayını, 15 Mart'ta Show TV, Bloomberg HT ve HaberTürk TV ortak yayını ve 18 Mart'ta da Kanal 7 ve Ülke TV ortak yayına konuk oldu.

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, 3 Åžubat'ta da TRT'nin ortak yayınında "CumhurbaÅŸkanı Özel" programına katıldı.

Törenler ve açılışlar

Açılış törenlerine de iÅŸtirak eden CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, 1 Mart'ta Artvin'de toplu açılış töreninde vatandaÅŸlara seslendi.

BeÅŸtepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde "Türkiye'nin En Büyük Çiftçi Ailesi Milletin Evinde" ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından düzenlenen "5. Uluslararası Ä°yilik Ödülleri" programında katılımcılara hitap eden ErdoÄŸan, KasımpaÅŸa Kızılay Meydanı'nda "TOKÄ° 53 Bin 626 Sosyal Konut ve 130 Tesisin Açılışı ile 50 Bin Yeni Sosyal Konutun Tanıtım Töreni"ne iÅŸtirak etti.

Dünyanın bilinen en eski "Tapınak merkezi" Göbeklitepe Ören Yeri resmi açılışını 8 Mart'ta gerçekleÅŸtiren ErdoÄŸan, aynı gün AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları BaÅŸkanlığınca Åžanlıurfa 11 Nisan Spor Salonu'nda düzenlenen "Aynı Gök Kubbe Altında Gönül Dilimiz Türkiye 8 Mart Dünya Kadınlar Günü BuluÅŸması" programında yer aldı.

Diyarbakır'da 9 Mart'ta gerçekleÅŸtirilen Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) 5. Gençlik BuluÅŸması programına katılan CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, 12 Mart'ta Gebze-Halkalı Banliyö Tren Hatları'nın açılışını yaptı, Sinan Erdem Spor Salonunda "Büyük Sivaslılar BuluÅŸması Programı" ve "Büyük Samsun BuluÅŸması"nda vatandaÅŸlara seslendi.

ErdoÄŸan, 13 Mart'ta Ankara'nın Pursaklar ve Gölbaşı ilçelerinde yapımı tamamlanan tesisler için düzenlenen toplu açılışı törenine de katıldı.

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, 14 Mart'ta Avrupa'nın en büyük, dünyanın tek seferde yapılan 3'üncü büyük hastanesi olan Bilkent'teki Ankara Åžehir Hastanesi Açılış Töreni'ne, 16 Mart'ta Kuzey Marmara Otoyolu Çatalca-Yassıören Kesimi Açılış Töreni'ne, 18 Mart'ta Troya Müzesi Açılışı ve 20 Mart'ta da Avrupa'nın en büyük tema parkı Ankapark (Wonderland Eurasia) Açılış Töreni'ne iÅŸtirak etti.

Muhabir: Zafer Fatih Beyaz


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER