Siyaset

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı: Suya sabuna dokunmam döneminde değiliz

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Bülent Gedikli, “Küresel aktörlerin baş döndürücü hızla kararlar aldığı dönemde herkes elini, bedenini Türkiye davası için taşın altına koymalı. Kurumlarımızın siyasi aktörlerle aynı sorumluluğu paylaşması gerektiği kanaatindeyi

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı: Suya sabuna dokunmam döneminde değiliz
23-07-2015 20:03

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Bülent Gedikli, “Küresel aktörlerin baş döndürücü hızla kararlar aldığı dönemde herkes elini, bedenini Türkiye davası için taşın altına koymalı. Kurumlarımızın siyasi aktörlerle aynı sorumluluğu paylaşması gerektiği kanaatindeyim” dedi. 

Gedikli yaptığı yazılı açıklamada, piyasalarda son günlerde yaşanan acı olaylardan dolayı fırsatçı bazı odakların ekonomide spekülasyon amaçlı açıklamalarının tedirgin edici olduğunu belirterek, “Merkez Bankasının arşivdeki açıklamaların aynısını tekrar etmekten öte daha açıklayıcı,önümüzdeki döneme ışık tutacak reel sektöre yol gösterecek açıklamalar yapmasının önemli olduğunu düşünüyorum.

Bağımsız kurumlarımız bu özgürlüklerini sonuna kadar kullansınlar.Faiz konusunda Fed'in kademeli ve 0.25 gibi göstermelik rakamlarla yapacağı arttırımların bu yıl sonunda yapmaya başlayacağına dair kanaat giderek artıyor ancak Türkiye'nin Siyasi istikrarı tekrar sağlandığında bunlar sorun teşkil etmeyecektir” ifadelerini kullandı.

dikGAZETE.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER