Genel

Cumhurbaşkanı adaylığı için 100 bin imzada son gün

24 Haziran'da yapılacak cumhurbaşkanı seçiminde seçmenler tarafından aday gösterilen isimler için ilçe seçim kurullarına imza verme işlemi bugün sona eriyor.

Cumhurbaşkanı adaylığı için 100 bin imzada son gün
09-05-2018 12:54

ANKARA (AA) - 24 Haziran'da yapılacak cumhurbaÅŸkanı seçiminde seçmenler tarafından aday gösterilen isimler için ilçe seçim kurullarına imza verme iÅŸlemi bugün sona eriyor.

Yüksek Seçim Kurulunca (YSK) belirlenen CumhurbaÅŸkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne iliÅŸkin takvim uyarınca, seçmenlerin cumhurbaÅŸkanı adayı göstermek istedikleri isim için imza verme iÅŸlemi 4 Mayıs'ta baÅŸladı.

Seçmenlerin imzasıyla cumhurbaÅŸkanı adayı olmak üzere baÅŸvuran Ä°YÄ° Parti Genel BaÅŸkanı Meral AkÅŸener, Saadet Partisi Genel BaÅŸkanı Temel KaramollaoÄŸlu, Vatan Partisi Genel BaÅŸkanı DoÄŸu Perinçek ve Adalet Partisi Genel BaÅŸkanı Vecdet Öz için süreç sona erecek.

Seçmenler bugün saat 20.00'ye kadar cumhurbaÅŸkanı adayı göstermek istedikleri isim için ilçe seçim kurullarına imza verebilecek.

YSK, cumhurbaÅŸkanı geçici aday listesini yarın ilan edecek. CumhurbaÅŸkanı kesin aday listesi ise 13 Mayıs'ta ilan edilecek ve cumhurbaÅŸkanı seçimi propaganda dönemi baÅŸlayacak.

Muhabir: Aylin Sırıklı-Ferdi Türkten

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER