Genel

Cübbeli Ahmet Hoca’nın beraatı istendi

"Cübbeli Ahmet Hoca" olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü’nün de yargılandığı "Karagümrük çetesi" davasında savcı, “örgüt kurma, insan ticareti ve cinsel saldırı” suçlarından yargılanan sanıklar hakkında beraat kararı verilmesini talep etti. İstanbul 5’inci A

Cübbeli Ahmet Hoca’nın beraatı istendi
26-03-2015 14:40

"Cübbeli Ahmet Hoca" olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü’nün de yargılandığı "Karagümrük çetesi" davasında savcı, “örgüt kurma, insan ticareti ve cinsel saldırı” suçlarından yargılanan sanıklar hakkında beraat kararı verilmesini talep etti.
İstanbul 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Ahmet Mahmut Ünlü katılmazken, sanıklar Barış Sezek, Mahjouba Demirel ve Osman Aydemir ile avukatları hazır bulundu. Duruşmanın başlamasının ardından savcı Yavuz Pehlivan’a mütalaasını açıkladı. Savcı Pehlivan, Karagümrük çetesi olarak bilinen Nuriş kardeşlerin ağabeyi olan sanık Nejat Ergin’in otomobil alım satımı sebebiyle iki mağduru telefonda tehdit etmek suçundan 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti. Savcı, sanıklar Nejat Ergin, oğlu Yiğit Ergin, Saim Uyanık, Celil Yavuz, Murat Tolga Ohri ve İbrahim Danacılar hakkında “örgüt kurma”, “örgüte üye olma” ve diğer tehdit suçlamalarından yeterli delil bulunmadığı gerekçesiyle beraatlerini istedi. Ünlü’nün kendisi ile ilgili internette yayınlanan uygunsuz gizli çekim görüntüleri ile ilgili şantaja uğraması iddiasına değinen savcı, Ünlü’nün yardım istemek amacıyla sanık Nejat Ergin’le yaptığı görüşmenin Ergin yönünden suç teşkil eden bir eylem olmadığını belirtti.
Sanıklar Ahmet Mahmut Ünlü, Barış Sezek, Mahjouba Demirel, Kamara Alihammedova, Kakramonjon Khaulmamadov, Mehmet Batur, Muhammed Ali Melemez, Kadriye Sezek, Burhan Adıyaman ve Osman Aydemir hakkında “örgüt kurmak”, “örgüte üye olmak”, “insan ticareti”, “fuhşa teşvik olunması ve bu suça aracılık etme” ve “cinsel saldırı” suçlarından kamu davası açıldığını kaydeden savcı Pehlivan, yeterli delil bulunmadığından sanıkların beraatlerine karar verilmesini talep etti. Sanıklardan Mahjouba Demirel’in evinde yapılan aramalarda sahte pasaport ele geçirildiğini hatırlatan savcı, Demirel’in bu suçu işlediği gerekçesiyle 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını isterken, sanık Barış Sezek’in yurt dışına çıkış yasağının da kaldırılmasına karar verilmesini talep etti. Savcı, Ünlü’nün Türkiye’ye getirilen yabancı uyruklu kadınlarla nikah kıymak ve beraber olmak için talepte bulunduğu, mağdur kadınların başka şahıslarla beraber oldukları, Ünlü’nün bu kadınlarla bir süre beraber yaşadığı iddialarına ilişkin delil bulunmadığını kaydetti.
Savcının mütalaasının ardından beyanları sorulan avukatlardan Özkan Arıkan, müvekkili Barış Sezek’in umreye gitmek istediğini belirterek, Sezek hakkındaki yurt dışına çıkış yasağının kaldırılmasını talep etti. Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıklar ve avukatlarına mütalaaya ilişkin beyanda bulunmak üzere süre verirken, Sezek’in yurt dışına çıkış yasağının kaldırılması talebini reddetti. Sezek’in talebinin hükümle birlikte değerlendirilmesini kararlaştıran mahkeme duruşmayı erteledi.
(İHA)
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER