Kültür Sanat

‘Çok Kısa Bir Başlangıç’ın 3’üncü kitabı çıktı

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Yayınevi, Oxford Üniversitesi Yayınevi'nin dünyaca ünlü ‘Very Short Introductions' dizisinden Türkçe'ye çevirdiği kitaplara bir yenisini ekledi. Seçkinin üçüncü kitabı “Kozmoloji”, raflardaki yerini aldı.

‘Çok Kısa Bir Başlangıç’ın 3’üncü kitabı çıktı
28-05-2019 17:27

İKÜ Yayınevi, Oxford Üniversitesi Yayınevi'nin dünyaca ünlü “Very Short Introductions” (Çok Kısa Bir Başlangıç) dizisinden çevirdiği serinin üçüncü kitabı Kozmoloji'yi yayımladı. Maynooth Üniversitesi Teorik Fizik Bölümü'nden Prof. Dr. Peter Coles'un yazdığı, astrofizikçi Prof. Dr. Füsun Limboz'un Türkçeye çevirdiği kitap raflardaki yerini aldı. Kitap, astronomi ve plazma fiziği uzmanı Prof. Dr. E. Rennan Pekünlü'nün, kitabın Türkçe baskısına özel yazdığı önsözle okurların karşısına çıktı.

Geçmişten geleceğe sorular
Astrofizikçi Prof. Dr. Peter Coles, kitapta kozmoloji çalışmalarının tarihini ve gelişimini anlatırken, alandaki en güncel soruları da okurlarla paylaşıyor. Yazar, ‘Galaksiler ve yıldızlardan temel taneciklere kadar uçsuz bucaksız bir araştırma alanında evren hakkında bugüne kadar öğrenebildiğimiz veya hala belirsiz kalan noktalar nelerdir?', ‘Büyük Patlama sırasında neler oldu?', ‘Galaksiler nasıl şekillendi?', ‘Evren hızlanıyor mu?', ‘Evrenin bir sonu var mı?', ‘Karanlık madde nedir?', ‘Kozmik mikrodalga zemindeki dalgalanmalara yol açan nedir?' gibi soruların yanı sıra uzayın genişlemesi, zamanın başlangıcı ve yönü, kuantum fiziği, her şeyin teorisi, çoklu dünyalar, sicim teorisi, büyük çökme ve daha birçok konuda merak edilenlerle birlikte günümüzdeki son gelişmeleri de masaya yatırıyor. Coles, tüm bunları anlatırken herkesin anlayabileceği benzetmeler ve yalın bir anlatım kullanıyor.

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER