KAYSERİ
Kayseri'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan dava açılan doktorun yargılanmasına başlandı.
Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık M.S ile avukatı katıldı.
M.S. savunmasında, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istediğini belirterek, örgütün sağlık çalışanları arasındaki yapılanması hakkında bilgiler verdi.
Kulak burun boğaz uzmanı olarak 2008'de Şanlıurfa'ya atandığını dile getiren M.S, şunları anlattı:
"Burada, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesinde dahiliye asistanlığı yaptığı dönemde tanıştığım Ö.F.B ile temasa geçtim. Özel bir hastanede çalıyordu. Bana ev bulmamda yardımcı oldu. Daha sonra da oturmaya davet etti. Yardımını gördüğüm için davetini kabul ettim. Yapı ile tanışmam bu şekilde oldu. Sohbet imamlığını din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni olan A.K yapıyordu. Bir gün bana gelip, fakir öğrenciler için okuma salonu açtıklarını söyledi. Beni götürüp burayı gezdirdi ve yardım istedi. Ben de o gün cebimde bulunan paradan bir kısmını verdim. İlk himmetimi de bu şekilde vermiş oldum. Daha sonra kurban istedi. Kurbanımı da bu kişi ile birlikte kestik ve belirledikleri fakir ailelere dağıttık."
M.S, 2010'da Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesine atandığını, kente geldiğinde cep telefonundan arayan H.B isimli doktorun, Ö.F.B'nin arkadaşı olduğunu söyleyerek kendisini oturmalara davet ettiğini ifade etti.
Şefkat tokadından korkup yeniden oturmalara katılmış
M.S, Behçet U'nun telkinlerine rağmen oturmalara katılmadığını ifade ederek, "Ancak çocuğumun ciddi bir hastalık geçirmesi üzerine şefkat tokadı aklıma geldi. O hafta yeniden oturmalara katılmaya başladım. Grubumuzda bu kez 3-4 kişi vardı. 2014'ün sonlarıydı. Artık dini konulardan çok maddi konular konuşulmaya başlanmıştı. Toplantılarda sürekli maddi destek isteniyordu. Yeni arabamı değiştirdiğim için himmet veremeyeceğimi söyledim. Baskılar artınca tekrar ayrıldım." diye konuştu.
ERÜ'deki FETÖ üyesi olduğunu iddia ettiği akademisyenlerin isimlerini de veren M.S, Zaman ve Bugün gazetelerine abone olunması konusunda telkinlerde bulunulduğunu, kendisi gibi gazete okumadıklarını söyleyenlerden parasının istendiğini anlattı.
M.S, "Örgüt, maaşın yüzde 10'unu himmet olarak istiyordu ancak ben 2-3 ayda bir 300-400 lira yardımda bulunuyordum" ifadesini de kullandı.
Mahkeme heyeti, M.S'nin tahliyesine karar vererek, duruşmayı erteledi.
dikGAZETE.com