Yerel haber-Şirket Haber

Coca-Cola İçecek ikinci çeyrekte de karlı büyümeye devam etti

“Başarılı performanstan cesaret alarak, 2021 hedeflerimizi yeniliyoruz. ”

Coca-Cola İçecek ikinci çeyrekte de karlı büyümeye devam etti
12-08-2021 13:37

İSTANBUL

Coca-Cola İçecek (CCI), yılın ikinci çeyreğinde satış hacmini, Kovid-19 önlemlerine bağlı kısıtlama ve kapanmalara rağmen yüzde 19,8 artırdı.

Firmadan yapılan açıklamaya göre, salgın nedeniyle özellikle nisan ve mayıs aylarında yaşanan kapanmalara rağmen, tüm pazarlarında iyi bir performans sergileyen CCI, karlı büyümesini ikinci çeyrekte de devam ettirdi. Yerinde tüketim kanalları için devam eden kısıtlamalar ve çeyreğin ilk iki ayında yaşanan kapanmaya rağmen Türkiye’de satış hacmi yüzde 18 yükselirken uluslararası operasyonlarda yüzde 21 hacim büyümesi kaydedildi. CCI’ın ikinci çeyrek bilançosuna göre, kur etkisinden arındırılmış ünite kasa başına net satış geliri yüzde 21 büyüdü. Konsolide FAVÖK marjı bir önceki yılın aynı dönemine göre 158 baz puan arttı. Coca-Cola İçecek, yılın ikinci çeyreğindeki satış hacmini ise yüzde 19,8 artırdı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Coca-Cola İçecek Üst Yöneticisi (CEO) Burak Başarır, "2021 yılının ilk üç ayında elde ettiğimiz başarılı sonuçların ardından ivmemizi yılın ikinci çeyreğinde de artırmayı sürdürdük. Bunu ana portföyümüzdeki başarılı performans, odaklı pazarlama kampanyalarımız, segmentlere özel icra aksiyonlarımız ve dijital araçların yaygınlaşan etkin kullanımı ile başardık. Zorlu salgın ortamına rağmen, disiplinli maliyet yönetimi ve ihtiyatlı finansal risk stratejileri sayesinde kârlılık marjlarımızı da artırmayı başardık." ifadelerini kullandı.

Şirketin satış hacminin gazlı içecekler ile birlikte enerji ve buzlu çay önderliğinde tüm pazarlarda iyi bir büyüme kaydettiğini belirten Başarır, "Pakistan’da etkin indirim yönetimi, daha fazla satış noktasına erişim, segmentlere ve bölgelere göre farklılaşan teklifler ve daha etkin operasyon modeli ile satış hacmini yüzde 20 büyüterek gazlı içecek kategorisinde liderliği pekiştirdik. Orta Asya ve Orta Doğu operasyonlarımızda da söz konusu çeyrekte çift haneli hacim büyümesi sergiledik." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER